2021.03.08 10:34 |Kategorija:  Cover news with delay

Užsienio investuotojų pasitikėjimas Lietuvos ekonomika auga – asociacija

papildysime

Vilnius, kovo 8 d. (BNS). Lietuvoje veikiančių užsienio kapitalo bendrovių pasitikėjimas šalies  ekonomika šiemet viršijo pirmojo karantino metu buvusį lygį – investuotojai pozityviau vertina verslo aplinką, skelbia užsienio investuotojų asociacija „Investors‘ Forum“.

Asociacijos vertinamas Lietuvos investuotojų pasitikėjimo indeksas per pirmus du metų mėnesius – antrojo karantino metu – siekė 1,118 balo iš dviejų galimų. Antrąjį 2020 metų ketvirtį, kai buvo paskelbtas pirmasis karantinas, indeksas buvo nukritęs į rekordines žemumas ir siekė 0,909 balo.

Asociacijos analitikės Monikos Gabalytės teigimu, didžiausios įtakos indekso augimui turėjo pozityvesnis politinės aplinkos stabilumo vertinimas. 

„Tai yra išties didžiulis pokytis, turint omenyje tai, kad nuo 2014 metų ši sritis buvo viena labiausiai neraminančių investuotojus“, – spaudos konferencijoje sakė M. Gabalytė. 

Pasak jos, 51 proc. apklaustų investuotojų mano, kad politinė aplinka Lietuvoje šiuo metu yra stabili, o 8 proc. – žema. Tuo metu perjnai rudenį, iki Seimo rinkimų, 26 proc. apklaustųjų politinę aplinką vertino teigiamai, o 32 proc. manė, kad stabilumas yra žemas. 

Autorė Erika Alonderytė

[email protected], +370 5 205 85 11, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: