2021.03.04 19:39 |Kategorija:  Cover news with delay

Izraelis, Danija ir Austrija susitarė bendrai kurti vakcinas nuo COVID-19 (papildytas)

Jeruzalė, kovo 4 d. (AFP-BNS). Izraelio, Austrijos ir Danijos lyderiai ketvirtadienį paskelbė susitarę įsteigti aljansą, kursiantį ir gaminsiantį naujos karto vakcinas nuo pandeminio koronaviruso.

Per spaudos konferenciją Jeruzalėje Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), šalia kurio stovėjo Danijos vyriausybės vadovė Mette Frederiksen (Metė Frederiksen) ir Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas), nurodė, kad šios trys šalys įkurs „tyrimų ir plėtros fondą“ bei pradės „bendras pastangas ateities vakcinų bendrai gamybai“.

Tuo metu M. Frederiksen pareiškė, jog trys valstybės „labai glaudžiai bendradarbiauja“ nuo pandemijos pradžios ir laikosi pozicijos, kad galimybė laiku gauti vakcinos dozių ateityje bus gyvybiškai svarbi.

„Negalime sau leisti būti vėl netikėtai užkluptiems. Randasi naujų mutacijų, galimos naujos pandemijos ir sveikatos krizės, galinčios sukelti grėsmę mūsų visuomenei“, – ją citavo laikraštis „The Times of Israel“.

S. Kurzas savo ruožtu pažymėjo, kad vakcinų kūrimas yra sudėtingas procesas ir kad kiekviena partnerystės šalis telks dėmesį į konkrečius jo elementus.

„Dabar turime pasiruošti kitiems pandemijos etapams“, – sakė Austrijos kancleris.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: