2021.02.23 12:54 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Skaistė: bus svarstoma dėl 790 mln. eurų mokesčių lengvatų ateities

papildysime

Vilnius, vasario 23 d. (BNS). Į valstybės biudžetą dėl mokestinių lengvatų per metus negaunama apie 2,2 mlrd. eurų pajamų, tačiau didžiosios jų dalies atsisakyti neketinama, teigia finansų ministrė. Pasak Gintarės Skaistės, diskusijos vyks dėl lengvatų, kurių apimtis sudaro apie 790 mln. eurų. 

Finansų ministerijos antradienį surengtame pirmajame Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupės susitikime G. Skaitė taip pat sakė, kad Seimo pavasario sesijoje sprendimai dėl lengvatų nebus priimami.

G. Skaistės teigimu, atsižvelgiant į didelį neapibrėžtumo lygį, kurį kelia pandemija, nuspręsta šiuo metu daugiau dėmesio skirti lengvatų aptarimui ir diskusijoms su partneriais. 

Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupėje dirbs Prezidentūros, Vyriausybės, Lietuvos banko, Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Žemės ūkio ministerijų, „Investuotojų forumo“, Lietuvos pramonininkų bei Lietuvos verslo konfederacijų bei kitų organizacijų atstovai.

[email protected], +370 5 205 85 20, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: