2021.01.14 14:20 |Kategorija:  Cover news with delay

Popiežius Pranciškus ir ekspopiežius Benediktas XVI paskiepyti nuo COVID-19 (papildytas)

Vatikanas, sausio 14 d. (AFP-BNS). Popiežius Pranciškus ir atsistatydinęs jo pirmtakas Benediktas XVI buvo paskiepyti vakcina nuo koronavirusinės infekcijos, ketvirtadienį pranešė Vatikanas.

„Galiu patvirtinti, kad iki šiol pagal Vatikano Miesto Valstybės programą pirmosios vakcinos nuo COVID-19 dozės buvo suleistos popiežiui Pranciškui ir popiežiui emeritui“, – sakė Šventojo Sosto atstovas Matteo Bruni (Matėjas Brunis).

Anksčiau buvo pranešta, kad 84 metų popiežius Pranciškus skiepą gavo trečiadienį, pirmąją dieną vakcinavimo Vatikane, tačiau pareigūnai atsisakė patvirtinti šią informaciją.

Vatikano naujienų portalas pranešė, kad Benediktui XVI pirmoji vakcinos dozė buvo suleista ketvirtadienio rytą.

2013 metais atsistatydinęs ir mažame vienuolyne Vatikano soduose gyvenantis buvęs pontifikas vis labiau silpsta.

Savaitgalį transliuotame interviu Pranciškus paragino žmones skiepytis.

„Esama savižudiško neigimo, kurio aš negaliu paaiškinti, bet šiandien mes turime pasiskiepyti“, – sakė popiežius Pranciškus interviu Italijos televizijai „Canale 5“.

Argentinietis garsėja savo pomėgiu būti tikinčiųjų apsuptyje ir dažnai yra fotografuojamas be kaukės.

Tačiau nuo praėjusių metų pradžios, kai Italijoje kilo pirmoji koronaviruso banga, jis apribojo savo bendravimą su visuomene.

Nerimauta, kad dėl amžiaus ir senos plaučių ligos popiežiui užsikrėtus koronavirusu kiltų komplikacijų.

Remiantis popiežiaus biografu Austenu Ivereigh (Ostinu Iveriu), būdamas 21 metų jis susirgo pleuritu ir vos nenumirė. Tuomet jam teko pašalinti dalį plaučių.

Savo naujausioje knygoje „Pasvajokime“ (Let Us Dream)  popiežius pasakoja, kaip jo patirti išgyvenimai padeda suprasti, kaip jaučiasi COVID-19 pacientai.

„Aš šiek tiek suprantu, kaip jaučiasi koronavirusu užsikrėtę žmonės, prijungti prie plaučių vėdinimo aparatų ir negalintys patys kvėpuoti“, – rašė pontifikas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, popiežius Pranciškus veikiausiai buvo paskiepytas „Pfizer-BioNtech“ vakcina, leidžiama naudoti Europos Sąjungoje nuo gruodžio 21 dienos.

Redaktoriai: Raimondas Čiuplys, Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: