2021.01.14 11:50 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą

papildysime

Vilnius, sausio 14 d. (BNS). Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad naujoji generalinė prokurorė Nida Grunskienė padės sustiprinti Generalinės prokuratūros darbą bei išjudinti įsisenėjusias problemas.

„Man atrodo, kad N. Grunskienė savo žiniomis, iniciatyvumu, lyderio savybėmis tikrai padės sustiprinti šios nepaprastai svarbios institucijos darbą ir šiame kelyje aš linkiu jai visokeriopos sėkmės“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas. 

„Geriausias kriterijus po penkerių metų, kai bus vertinamas jūsų darbas bus štai toks: jeigu tuometinis prezidentas norės jus pasiūlyti antrai kadencijai, o tuometinis Seimas absoliučia balsų dauguma priims ir patvirtins jūsų kandidatūrą“, – teigė jis.

G. Nausėda ketvirtadienį paskyrė N. Grunskienę naująja generaline prokurore. Ji prisiekti turėjo gruodžio 30 dieną, tačiau tuomet jai buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu ir ceremonija buvo atidėta. 

Anot šalies vadovo, atrankos į generalinio prokuroro postą metu buvo kreipiamas dėmesys ir į dalykines, ir į vertybines kandidato savybes bei patirtį.

„Atrankos mes mes teikėme labai didelį dėmesį ir reikšmę ne tik kandidato dalykinėms savybėms, bet ir vertybinėms nuostatoms, patirčiai ir tai aplinkybei, kad kandidatė ilgus metus vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūrai“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Todėl šiandien jau tapusi generaline prokurore N. Grunskienė turi visas prielaidas prisidėti prie sprendimo tų problemų, kurios šiandien Lietuvos visuomenei yra aktualios – sustiprinti prokuratūros profesinį prestižą, įvaizdį, išjudinti tam tikras problemas, kurios buvo sunkiai sprendžiamos eilę metų ir sustiprinti tas tendencijas, kurios buvo pozityvios Generalinės prokuratūros veikloje“, – sakė jis.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: