2021.01.13 11:28 |Kategorija:  Cover news with delay

S. Cichanouskaja ragina vasario 7-ąją dalyvauti solidarumo su Baltarusija akcijose

Minskas, sausio 13 d. („Interfax“-BNS). Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja paragino vasario 7-ąją surengti Tarptautinę solidarumo su Baltarusija dieną.

„Kone pusę metų baltarusiai kovoja už demokratiją po suklastotų rugpjūčio 9-osios rinkimų. Sviatlana Cichanouskaja ragina diasporas ir visus, kas palaiko baltarusius, vasario 7 dieną rengti solidarumo su Baltarusija akcijas atsižvelgiant į visus suvaržymus dėl COVIDo“, – sakoma pranešime, trečiadienį paskelbtame susirašinėjimo platformos „Telegram“ oficialiu S. Cichanouskajos kanalu.

Opozicijos lyderės spaudos tarnyba nurodė, kad politikai bei garsūs žmonės gali palaikyti šią kampaniją socialiniuose tinkluose panaudodami grotažymę #standwithbelarus.

„Vasario 6 dieną bendradarbiaujant su baltarusių diaspora ir iniciatyva „Belarusy Zamežža“ [„Baltarusiai užsienyje“] bus pradėta didelė solidarumo konferencija. Galite prisidėti prie jos internete“, – nurodė spaudos tarnyba.

Pranešime sakoma, kad konferencijos metu vyks apvaliojo stalo diskusijos apie padėtį Baltarusijoje ir naujų tautos atstovybių atidarymą. Tarp pranešėjų bus opozicionieriai S. Cichanouskaja, Pavelas Latuška, kiti politikai, diasporų, tautos atstovybių, tarptautinių fondų atstovai, garsūs artistai.

S. Cichanouskaja Baltarusijos prezidento rinkimuose dalyvavo Centrinei rinkimų komisijai atsisakius įregistruoti jos vyro Siarhejaus Cichanouskio iniciatyvinę grupę. Vėliau S. Cichanouskis buvo sulaikytas. 

Rugpjūčio 9 dieną įvykusių rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Oficialiais duomenimis, S. Cichanouskaja surinko kiek daugiau nei 10 proc. balsų ir užėmė antrą vietą, tačiau opozicija ir Vakarai teigia, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: