2020.12.03 15:57 |Kategorija:  Cover news with delay

Prezidento ir A. Anušausko prioritetai gynybos srityje sutampa – Prezidentūra

papildysime

Vilnius, gruodžio 3 d. (BNS). Prezidento Gitano Nausėdos ir kandidato į krašto apsaugos ministrus Arvydo Anušausko prioritetai gynybos srityje sutampa, teigia šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

„Pokalbio metu buvo aptarti strateginiai prioritetai krašto apsaugos srityje – nuoseklus gynybos biudžeto didinimas iki 2,5 proc. nuo BVP iki 2030 metų, valstybės gynybos parengtis, taip pat gynybinių pajėgumų didinimas – personalo, kritinių įsigijimų ir infrastruktūros klausimai“, – žurnalistams po kandidato ir prezidento susitikimo sakė jis.

„Visais šiais klausimais prezidento ir kandidato į ministrus prioritetai sutampa, taip pat atskiro dėmesio susilaukė kibernetinio saugumo klausimai“, – pridūrė prezidento atstovas spaudai.

Anot jo, prezidentas taip pat teigiamai įvertino solidžią A. Anušausko darbo patirtį.

„Po susitikimo prezidentas labai teigiamai įvertino solidžią ir ilgametę kandidato patirtį dirbant nacionalinio saugumo srityje ir taip pat jo patriotines nuostatas“, – teigė A. Bubnelis.

Jis taip pat teigė, kad pokalbio metu G. Nausėda iškėlė klausimą ir dėl anglų kalbos žinių.

„Kalbų klausimas taip pat buvo aptartas“, – sakė A. Bubnelis.

57-erių konservatorius A. Anušauskas į Seimą be pertraukų renkamas nuo 2008 metų.

Vilniaus universitete jis baigęs Istorijos fakultetą, o Vytauto Didžiojo universitete įgijęs humanitarinių mokslų daktaro laipsnį.

A. Anušauskas dirbo Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, Vilniaus pedagoginiame universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre, Lietuvos istorijos institute.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00