2020.12.01 16:43 |Kategorija:  Cover news with delay

Vokietijos Tryro mieste automobilis pėsčiųjų zonoje mirtinai sužalojo 2 žmones (papildytas)

Berlynas, gruodžio 1 d. (AFP-AP-BNS). Vokietijos pietvakariuose esančiame Tryro mieste automobilis pėsčiųjų zonoje antradienį mirtinai sužalojo du žmones, o dar 15 sunkiai sužeidė, pranešė policija, kuri areštavo automobilio vairuotoją.

„Areštavome vieną žmogų ir užblokavome automobilį. Kaip rodo pradinė informacija, du žmonės žuvo. Prašom ir toliau vengti miesto centro“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Tryro policija. 

Po kelių minučių atnaujintoje tviterio žinutėje buvo rašoma: „Keli žuvusieji ir sužeistieji Tryro centre. Daugiau informacijos bus paskelbta vėliau. Rūpinimasis sužeistaisiais yra absoliutus prioritetas!“

Policijos atstovas Uwe Konzas (Uvė Koncas) naujienų agentūrai AFP sakė, jog dar neaišku, kas tiksliai įvyko. „Faktus dar reikia išaiškinti“, – pridūrė jis.

Tačiau Tryro meras Wolframas Leibe (Volframas Leibė) regiono transliuotojui SWR sakė, kad vairuotojas pradėjo „siautėti“ ir kad žuvo mažiausiai du ir buvo sužeista dar 15 žmonių.

Per televizijos NTV transliaciją iš įvykio vietos matėsi keli policijos mikroautobusai ir kiti gelbėjimo tarnybų automobiliai, stovintys plačioje parduotuvių gatvėje.

Pirkėjai būriavosi prie Kalėdoms papuoštų parduotuvių, o tolumoje aidėjo sirenos.

Nors kol kas nepatvirtinta, kad tai buvo teroro ataka, incidentas atgaivino prisiminimus apie 2016 metų išpuolį, kai sunkvežimis vienoje Berlyno kalėdinėje mugėje mirtinai sužalojo 12 žmonių. Sunkvežimio vairuotojas, nesėkmingai prieglobsčio prašęs tunisietis, rėmė džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS).

Rugpjūtį šeši žmonės buvo sužeisti per virtinę avarijų Berlyne, kurias prokurorai vadina įtariama islamistų ataka.

Tryras yra už maždaug 200 km į vakarus Frankfurto, netoli sienos su Liuksemburgu. Maždaug 110 tūkst. gyventojų turintis miestas garsėja romėniškais vartais „Porta Nigra“, esančiais netoli avarijos vietos, ir kaip Karlo Marxo (Karlo Markso) gimimo vieta.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: