2020.11.22 13:36 |Kategorija:  Cover news with delay

Italijoje sausį bus pradėta didelio masto skiepijimo nuo koronaviruso kampanija

Roma, lapkričio 22 d. (AFP-BNS). Italija – viena iš labiausiai pasaulyje nuo koronaviruso nukentėjusių šalių – sausį ketina pradėti įgyvendinti didelio masto vakcinacijos kampaniją, šeštadienį pranešė šalies sveikatos reikalų ministras Roberto Speranza (Robertas Speranca).

Skiepijimo programa „bus pradėta įgyvendinti arčiau sausio galo, kai mes tikimės sulaukti pirmųjų [vakcinos] dozių“, – per susitikimą su vaistininkais sakė ministras.

„Tai bus precedento neturinti kampanija, kuriai ... prireiks ypatingos išteklių mobilizacijos“, – sakė jis.

Kaip ir kitos Europos šalys, Italija siekia pažaboti antrąją koronaviruso bangą. Nuo pandemijos pradžios šalyje užfiksuota apie 1,3 mln. koronaviruso atvejų ir beveik 50 tūkst. mirčių.

Šiuo metu visame pasaulyje aktyviai siekiama sukurti vakcinų ar vaistų nuo koronaviruso. Anksčiau šį mėnesį JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ ir jos partnerė vokiečių bendrovė „BioNTech“ pranešė apie proveržį kuriant vakciną ir paskelbė, kad jų kuriamos vakcinos efektyvumas viršija 90 procentų.

Anksčiau šią savaitę bendrovės kreipėsi dėl skubaus vakcinos aprobavimo Jungtinėse Valstijose. Manoma, kad netrukus jų pavyzdžiu paseks ir kitos farmacijos bendrovės.

„Vakcinos atspindi didelį pranašumą žmonijos istorijoje, – sakė ministras, gindamas sprendimą naudoti jas šalyje, kur juntamas nemažas pasipriešinimas. – Šiandien mes kalbame apie konkrečią galimybę, kad per trumpą laiką atsikratysime šio viruso, ir tai suteikia žmonėms galimybę reaguoti į šį didžiulį iššūkį.“

Nors plintantis virusas ir toliau daro žalą pasaulio ekonomikai ir sukuria didžiulį spaudimą sveikatos apsaugos sistemoms, daugelyje šalių juntamas didelis nusistatymas prieš vakcinas.

„La7 “ televizijos kanalo užsakymu bendrovės „Ipsos“ Italijoje neseniai atlikta gyventojų apklausa atskleidė, kad 16 proc. italų ateinančiais metais atsisakys skiepytis nuo koronaviruso, o 42 proc. ketina laukti ir žiūrėti, ar ji bus efektyvi.

Tik trečdalis apklaustųjų sakė, kad tikrai skiepysis nuo viruso iš karto, kai tik atsiras vakcina.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05