2020.11.22 12:55 |Kategorija:  Cover news with delay

„Twitter“ patvirtino, kad po inauguracijos paskyrą „@POTUS“ perduos J. Bidenui

Vašingtonas, lapkričio 22 d. (AFP-BNS). Socialinis tinklas „Twitter“ šeštadienį patvirtino, kad JAV prezidento paskyros „@POTUS“ kontrolę perduos Joe Bidenui (Džo Baidenui) jo inauguracijos dieną, net jei prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nepripažins pralaimėjo rinkimuose.

„Twitter“ aktyviai rengiasi palaikyti Baltųjų rūmų institucinės „Twitter“ paskyros perdavimą 2021 metų sausio 20 dieną, – pranešime agentūrai AFP nurodė socialinis tinklas. – Kaip tai padarėme per prezidentinės valdžios perdavimą 2017 metais, šis procesas yra atliekamas glaudžiai bendradarbiaujant su Nacionaline archyvų ir įrašų administracija.“

Valdžios perdavimo metu dabartinės „@POTUS“ paskyros žinutės, taip pat žinutės iš „@FLOTUS“ (pirmosios ponios), „@VP“ (viceprezidento) bei kitų oficialių paskyrų, bus archyvuotos.

Paskyros bus „nunulintos“ ir perduotos kadenciją pradedančio J. Bideno vadovaujamiems Baltiesiems rūmams.

D. Trumpas iki šiol nepripažino, kad pralaimėjo lapkričio 3 dieną įvykusius prezidento rinkimus.

Savo kadencijos metu jis aktyviai naudojosi tviteriu, kad įtvirtintų savo prekės ženklą ir išlaikytų prezidentinę valdžią savo rankose. Tiesa, jis daugiausia naudojosi savo asmenine paskyra „@realDonaldTrump“, turinčia 88 mln. sekėjų, o tai yra gerokai daugiau už oficialią prezidentinę paskyrą „@POTUS“, turinčią 32 mln. sekėjų.

Oficialiąją prezidento paskyrą D. Trumpas daugiausia naudojosi perskelbti savo asmeninės paskyros ir kitų paskyrų žinutes.

Verta paminėti, kad J. Bidenas yra gerokai mažiau aktyvus tviteryje. Savo 19-ai milijonų sekėjų jis yra parašęs mažiau nei 7 tūkst. žinučių, palyginti su D. Trumpo 58 tūkst. žinučių.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: