2020.11.22 10:39 |Kategorija:  Cover news with delay

JAV Pensilvanijos valstijos teismas atmetė D. Trumpo ieškinį dėl rinkimų pažeidimų

Vašingtonas, lapkričio 22 d. (AFP-„Interfax“-BNS). JAV Pensilvanijos valstijos teismas šeštadienį atmetė šalies prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) teiginius apie didelio masto rinkimų pažeidimus šioje valstijoje, sudavęs naują smūgį D. Trumpo pastangoms panaikinti savo pralaimėjimą JAV prezidento rinkimuose.

Teisėjas Matthew Brannas (Metju Branas) D. Trumpo teisininkų komandos argumentus pripažino „nepagrįstais ir spekuliatyviais“. Jis pabrėžė, jog neturi teisės atimti balso teisės „nė iš vieno rinkėjo, jau nekalbant apie milijonus piliečių“.

Teismo nutartyje nurodoma, kad D. Trumpo komandos ieškinys yra atmetamas „be pakartotinio pateikimo teisės“.

Toks teismo sprendimas Pensilvanijai atveria kelią patvirtinti demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę šioje valstijoje, o tai numatoma padaryti jau pirmadienį.

Artėjant J. Bideno inauguracijai sausio 20 dieną, D. Trumpo komanda siekia užkirsti kelią prezidento rinkimų rezultatų patvirtinimui svarbiausiose valstijose, kurios lemia rinkimų rezultatus. Tačiau jau ne viena jo komandos teisinė pastanga buvo nesėkminga.

D. Trumpo teisininkai anksčiau mėgino ginčyti rinkimų rezultatus dėl esą balsavimo paštu pažeidimų. Jie teigė, kad maždaug 700 tūkst. biuletenių turi būti pripažinti negaliojančiais.

Rinkikų kolegija dėl JAV prezidento rinkimų oficialiai balsuos gruodžio 14 dieną, o rezultatai bus tvirtinami anksčiau. Tačiau D. Trumpo atsisakymas pripažinti pralaimėjimą komplikuoja procesą ir grasina sukelti ilgalaikę žalą pasitikėjimui JAV rinkimų sistema.

Sprendimas Pensilvanijoje buvo priimtas praėjus vos kelioms valandoms po to, kai respublikonai pareikalavo atidėti rezultatų patvirtinimą Mičigane, kur, kaip jie teigia, taip pat būta rinkimų pažeidimų. Šioje valstijoje J. Bidenas laimėjo 155 tūkst. balsų persvara.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: