2020.10.26 11:32 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Paluckas: panašu, kad socialdemokratai lieka opozicijoje (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, spalio 26 d. (BNS). Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas sako manantis, jog ateinančius ketverius metus partija dirbs opozicijoje.

„Daugiau mažiau jau viskas aišku – turėsime ateinančius ketverius metus dešiniųjų valdžią, socialdemokratai, panašu, liekame opozicijoje su savo tvirta rinkimine programa ir turėsime frakciją, kuri tą programą turės galimybę aktyviai, tvarkingai ir vertybiniu pagrindu įgyvendinti“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė socialdemokratų lyderis.

Pasak G. Palucko, partija kelia sau tikslą įgyvendinti kuo daugiau savo programos ir žada būti konstruktyvi opozicija bei palaikyti valdančiųjų sprendimus, kurie atitiks vertybines jų nuostatas.

„Stebėsime Vyriausybės programos formavimo visą procesą ir jeigu matysime galimybę ten įdėti savo nuostatas arba ten bus socialdemokratinės programos nuostatų, aš neatmetu galimybės, kad balsavimo metu mes jas palaikysime“, – sakė socialdemokratų pirmininkas.

„Mūsų tikslas yra kairiosios darbotvarkės įgyvendinimas prie dešiniųjų valdžios“, – kalbėjo jis.

Partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė teigė, kad partija stengsis teikti pasiūlymus, susijusius su socialine ir ekonomine situacija.

„Aš manau, kad mes tikrai turėsime galimybę būdami opozicijoje teikti projektus, kurie susilauks palaikymo, ar tai bus iš opozicijos pusės, ar tai bus iš valdančiųjų pusės“, – kalbėjo ji.

Rinkimų rezultatai – vidutiniški

Rinkimų rezultatus G. Paluckas įvertino kaip „pusėtinus“.

„Po pirmojo turo tam tikro emocinio nuokryčio antrame ture susitelkėme ir pavyko pasiekti tiek, kiek pavyko“, – sakė jis.

G. Paluckas teigė, kad partija išlaikys atsinaujinimo kryptį ir teigia, kad ši pasiteisino, nes partija sulaukia jaunų, progresyvių žmonių palaikymo.

„Matome pageidaujančių įstoti į partiją, padėti partijai ateinančius ketverius metus. Aš manau, kad tai yra tikrai didelė paspirtis, didelis pliusas“, – salė socialdemokratų lyderis.

Jo teigimu, partija šiuo metu yra „tranzitiniame periode“ siekdama tapti vakarietiška kairiąja partija, tačiau džiaugėsi, kad ji nusikratė sąsajų su stambiu kapitalu, nebėra vadinama nomenklatūrine.

„Ši kadencija ir naujosios frakcijos darbas ir bus nukreiptas į tvirtos socialdemokratinės pozicijos ir programinių principų gynimą visuose formatuose Seime“, – pabrėžė G. Paluckas.

R. Budbergytė taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog poveikio partijai turėjo ir Socialdemokratų darbo partijos atsiskyrimas, kuri taip pat perėmė ir dalį balsų, galėjusių tekti socialdemokratams.

Vis dėlto G. Paluckas pabrėžė, kad partija nesigaili skilimo, nes jis buvo svarbus vertybinės pozicijos išgryninimui.

Jis teigė, kad nesieks į socialdemokratų frakciją priimti drauge dirbti į Seimą patekusius Socialdemokratų darbo partijos atstovus ir pabrėžė, kad tai turi mažai prasmės abiem partijoms esant opozicijoje.

Lietuvos socialdemokratų partija, iki šiol taip pat dirbusi opozicijoje, rinkimuose pelnė 13 mandatų.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Šeštadienis, balandžio 20

2024.04.20 05:22
Įvairenybės, kultūra 2024.04.20 05:22

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05