2020.10.21 17:22 |Kategorija:  Cover news with delay

Mokyklos po rudens atostogų savaitei pereis prie nuotolinio ugdymo (dar papildytas)

dar papildyta informacija apie pradinukus, naujos 7,8 pastraipos

Vilnius, spalio 21 d. (BNS). Šalies mokyklos po rudens atostogų savaitei pereis prie nuotolinio ugdymo.

Iki lapkričio 8 dienos pereiti prie nuotolinių studijų siūloma ir aukštosioms mokykloms.

„Įvedama dviejų savaičių nekontaktinio mokymo forma, atostogos ir nuotolinis mokymo būdas“, – sakė pakeitimus Vyriausybės pasitarimui pristačiusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 

Pakeitimai įsigalioja nuo pirmadienio, bendru sutarimu pritarė Ministrų kabinetas.

„Ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinį, socialinių įgūdžių ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu, rekomenduojama aukštojo mokslo studijų programas vykdyti nuotoliniu būdu, jeigu švietimo teikėjo vadovai priima tokį sprendimą“, – siūlymą pristatė R. Tamašunienė.

Nutarimo pakeitimuose skelbiama, kad po moksleivių atostogų ikimokyklinis, priešmokyklinis ugdymas, profesinis mokymas vyks įprasta tvarka, užtikrinant nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas sąlygas. Neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas turės būti vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas.

Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis spaudos konferencijoje patikslino, kad nuotolinis mokymas po atostogų negalios ir pradinukams.

„Keturias dienas bus įprasta veikla organizuojama ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir profesinio ugdymo įstaigose“, – žurnalistams po posėdžio sakė premjeras.

Nuo lapkričio 9 dienos ikimokyklinis, priešmokyklinis, bendrasis ugdymas, neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas, profesinis mokymas, aukštojo mokslo studijos bus vykdomi švietimo įstaigose užtikrinant saugaus atstumo laikymosi ir kitas higienos sąlygas.

A. Veryga: nuotolinis mokymas galės būti tęsiamas

Sveikatos apsaugos ministras pabrėžė, kad nuotolinio mokymo terminas sutampa su Vyriausybės paskelbtu dviejų savaičių karantinu penktadalyje šalies savivaldybių, tad, anot jo, kiekvienu individualiu atveju bus vertinama, ar nuotolinį ugdymą tęsti.

„Aišku, bet koks susibūrimų ribojimas turėtų situaciją gerinti. O ar to užteks, ar reikės papildomų sprendimų – matysime po dviejų savaičių. Taip, jeigu situacija išliks labai bloga, bent jau tame pagrindiniame ir viduriniame ugdyme, matyt, (nuotolinis udgymas – BNS) gali prasitęsti. Bet kol kas tai – teorinis pasvarstymas“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija taip pat pabrėžia, kad iš nuotolinio mokymo prie įprasto ugdymo grįš visos mokyklos, išksyrus raudonojoje zonoje esančių savivaldybių įstaigas, kai jose „ugdymas gali būti vykdomas tik nuotoliniu būdu“.

Autoriai: Milena Andrukaitytė, Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, kovo 29

2024.03.29 11:32
Užsienio naujienos 2024.03.29 11:32
2024.03.29 10:30
Užsienio naujienos 2024.03.29 10:30
2024.03.29 06:35
Užsienio naujienos 2024.03.29 06:35
2024.03.29 05:05
Įvairenybės, kultūra 2024.03.29 05:05

Ketvirtadienis, kovo 28