2020.10.11 11:39 |Kategorija:  Cover news with delay

S. Skvernelis tikisi didelio aktyvumo Seimo rinkimuose

Vilnius, spalio 11 d. (BNS). Premjeras Saulius Skvernelis tikisi didelio aktyvumo Seimo rinkimuose ir sako, kad balsavimo rezultatai bus jo vadovaujamos Vyriausybės darbų įvertinimas.

Ministro pirmininko teigimu, rinkėjams yra užtikrinama galimybė saugiai įgyvendinti savo konstitucinę teisę koronaviruso pandemijos sąlygomis. 

„Tikiuosi pirmiausia šiandien didelio aktyvumo – norisi, kad būtų kuo daugiau žmonių, nes balsavimas tikrai saugus, niekas niekam negresia. Ateikime, atlikime savo konstitucinę teisę ir pareigą ir tada galėsime sakyti, kad esame verti to, ką išsirinkome“, – žurnalistams sakė premjeras po balsavimo Platiniškių apylinkėje Vilniaus rajone sekmadienį.

Ministras pirmininkas teigė, kad dabartiniams valdantiesiems ir jo vadovaujamai Vyriausybei teko „tam tikras valstybinis egzaminas – pandemija, kuri parodė visas mūsų silpnybes ir stiprybes“.

Atkreipęs dėmesį į spartų ekonomikos atsigavimą, premjeras teigė, kad ši situacija taip pat „apnuogino problemas ir darbus“, kuriuos reikės atlikti jau naujai Vyriausybei.

S. Skvernelis sakė, kad dėl pandemijos Vyriausiajai rinkimų komisijai nepavyko išvengti klaidų organizuojant balsavimą neįprastomis sąlygomis. Tai jis kalbėjo paklaustas apie pranešimus, kad kai kurie saviizoliacijoje esantys žmonės neturėjo galimybės balsuoti.

„Reikia įvertinti ir tas aplinkybes, kad tokius rinkimus mes turime, tikiuosi, pirmą ir paskutinį kartą. Dėl to gal yra tam tikri niuansai, kurie balsavimo metu paaiškėjo, ypatingai tas laikotarpis, kada žmonės į izoliaciją pateko jau tuo metu, kada nebebuvo galima registruotis“, – kalbėjo premjeras ir „valstiečių-žaliųjų“ sąrašo vedlys.

„Čia yra spraga, nežinau, matyt, VRK turėjo apie tai irgi pagalvoti. Jeigu būtų buvę reikalingi įstatymų pakeitimai, buvo galima daryti neeilinę sesiją, posėdį šaukti , spręsti tuos klausimus. Bet, deja, turbūt, klaidų išvengti nepavyks, nes rinkimai tokie pirmą kartą šalyje“, – pridūrė jis. 

Vyriausybės vadovas sako tikintis, kad po rinkimų centro kairės politinės jėgos turės galimybę susivienyti ir burti koaliciją bei užtikrinti tęstinumą. 

Sekmadienį Seimo rinkimuose iki 11 valandos balsavo 9,51 proc. rinkėjų. Kartu su balsavusiais iš anksto, bendras aktyvumas iki 11 valandos siekia 21,16 procento.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: