2020.09.25 14:27 |Kategorija:  Cover news with delay

Paryžiuje šalia buvusios „Charlie Hebdo“ redakcijos peiliu subadyti keturi žmonės  (papildytas)

Paryžius, rugsėjo 25 d. (AFP-BNS). Prancūzijos sostinėje penktadienį per išpuolį šalia pastato, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcija, peiliu buvo sužaloti keturi žmonės, pranešė policija.    

Du sužeistieji yra kritinės būklės. 

Pareigūnai sulaikė vieną įtariamą užpuoliką. Policija nurodė, kad jis buvo sugautas Bastilijos aikštėje, ir pridūrė, jog jis buvo vienintelis įtariamasis dėl atakos.

Išpuolis surengtas tebesitęsiant 2015 metų kruvinos atakos „Charlie Hebdo“ redakcijoje vykdytojų įtariamų bendrininkų teismui.

„Paryžiuje įvyko rimtas įvykis“, – sakė premjeras Jeanas Castexas (Žanas Kasteksas), kreipęsis į žurnalistus ir nutraukęs vizitą šiaurės Paryžiuje, kad nuvyktų į Vidaus reikalų ministerijos krizių centrą.

„Keturi žmonės buvo sužeisti, ir atrodo, kad dviejų būklė yra rimta“, – pridūrė jis.

Premjeras sakė, kad ataka surengta priešais kas savaitę leidžiamo žurnalo buvusią redakciją Paryžiaus centre. Leidinio dabartinis adresas neskelbiamas saugumo sumetimais.

2015 metų sausio 7 dieną broliams Saidui ir Cherifui Kouachi (Saidui ir Šerifui Kvaši) pradėjus šaudyti savaitraščio redakcijoje, žuvo 12 žmonių, tarp jų kai kurie garsiausi Prancūzijos karikatūristai. Aukos yra devyni leidinio redakcijos darbuotojai, apsaugos darbuotojas, pastato lankytojas ir lauke buvęs policijos pareigūnas. 

Tabu nepaisantis „Charlie Hebdo“ stilius, įskaitant publikuotas pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūras, suskaldė visuomenę. 

Nuo to laiko, kai prasidėjo teismo procesas, paskatinęs „Charlie Hebdo“ pakartotinai publikuoti prieštaringai vertinamas pranašo Muhammado karikatūras, „gavome visokiausių siaubingų žinučių, taip pat ir „al Qaeda“ grasinimų, raginimų užbaigti brolių Kouachi pradėtą darbą“, anksčiau šią savaitę sakė žurnalo žmogiškųjų išteklių vadovė Marika Bret.

„Al Qaeda“ anksčiau šį mėnesį pagrasino „Charlie Hebdo“ pakartoti jo darbuotojų žudynes.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: