2020.09.25 10:12 |Kategorija:  Cover news with delay

NATO karinio komiteto pirmininkas: mes susirūpinę situacija Baltarusijoje

Vilnius, rugsėjo 25 d. (BNS). Lietuvoje viešintis NATO karinio komiteto pirmininkas, Jungtinės Karalystės karinių oro pajėgų maršalas Stuartas Williamas Peachas (Stiuartas Viljamas Pyčas) sako, kad aljansas susirūpinęs situacija Baltarusijoje ir toliau stebi karinius veiksmus šalia Lietuvos sienos.

„Mes susirūpinę situacija Baltarusijoje ir toliau sekame pratybų veiksmus regionuose, kurie rūpi NATO“, – žurnalistams penktadienį sakė aukštas NATO pareigūnas.

Jis dar kartą patvirtino NATO poziciją, kad aljansas nekelia grėsmės Baltarusijai ar jos žmonėms.

„NATO nekelia grėsmės Baltarusijai ar jos žmonėms jokiais kariniais veiksmais“, – teigė S. W. Peachas.

NATO pareigūnas taip pat pakartojo aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo susirūpinimą dėl Baltarusijos valdžios veiksmų prieš taikius protestuotojus.

„Generalinis sekretorius J. Stoltenbergas paragino Baltarusijos valdžią gerbti žodžio laisvę ir teisę protestuoti“, – tvirtino NATO karininkas.

S. W. Peachas penktadienį Lietuvoje lankosi su oficialiu vizitu. Jis susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu, taip pat numatyta vakarienė su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu.

NATO karininkas lankysis Seime, kur susitiks su parlamento pirmininku Viktoru Pranckiečiu ir kitais Lietuvos kariuomenės atstovais, aplankys NATO Energetinio saugumo kompetencijos centrą Vilniuje, išklausys Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo pranešimų apie saugumo situaciją regione.

NATO karinio komiteto pirmininkas yra vyriausiasis NATO generalinio sekretoriaus karinis patarėjas, jis konsensusu paremtus 30-ies NATO kariuomenių vadų patarimus perduoda politinius sprendimus priimančioms NATO struktūroms, vadovauja NATO kariniam komitetui ir atstovaujam jam viešojoje erdvėje.

Jungtinės Karalystės karinių oro pajėgų maršalas S. W. Peachas komitetui vadovauja nuo 2018 metų birželio.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: