2020.09.23 20:02 |Kategorija:  Cover news with delay

Minsko milicijai panaudojus vandens patrankas, pranešama apie nukentėjusiuosius (papildytas)

Minskas, rugsėjo 23 d. („Interfax“-BNS). Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai trečiadienį panaudojo vandens patrankas vaikydami žmones, Minsko centre protestuojančius prieš prezidento Aliaksandro Lukašenkos inauguraciją.

Naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai pradėjo stumti protestuotojus nuo Antrojo pasaulinio karo muziejaus, kai kuriuos jų sulaikė, žmonėms vaikyti panaudotos vandens patrankos.

Pranešama, kad nukentėjo mažiausiai du žmonės, viena iš jų – pagyvenusi moteris. Protestuotojai nunešė ją į pakelę ir iškvietė greitąją pagalbą.

Protestų vietoje taip pat matyti dar viena moteris sužeista galva.

Protestuotojai blokuoja gatves Baltarusijos sostinės centre. Jie išeina ant kelio ir stabdo eismą. Vairuotojai juos palaiko spausdami garso signalus ir plodami.

Kiek anksčiau Minsko milicija patvirtino, kad buvo panaudotos vandens patrankos.

Įvairiose Minsko centro dalyse milicija toliau sulaiko žmones. Sostinės milicijos atstovė Natalija Hanusevič sakė, kad sulaikyti daugiau nei 10 protestuotojų.

Milicijos atstovė nurodė, kad kol kas neturi informacijos apie nukentėjusiuosius.

Minsko centre į protestus prieš A. Lukašenką, trečiadienį surengusį inauguraciją, apie kurią iš anksto nebuvo skelbiama, susirinko 5–7 tūkstančiai žmonių.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: