2020.09.16 08:36 |Kategorija:  Cover news with delay
REUTERS-Scanpix nuotr.

Japonijos parlamentas išrinko Y. Sugą naujuoju premjeru

Tokijas, rugsėjo 16 d. (AFP-BNS). Japonijos parlamentas trečiadienį išrinko Yoshihide Sugą (Jošihidę Sugą) naujuoju ministru pirmininku. 

Prognozuojama, kad buvęs vyriausiasis ministrų kabineto sekretorius tęs savo pirmtako Shinzo Abe (Šindzo Abės), ilgiausiai dirbusio Japonijos premjero, politiką. 

„Remiantis rezultatais, mūsų rūmai nusprendė paskirti Yoshihide Sugą ministru pirmininku“, – paskelbė Atstovų Rūmų pirmininkas Tadamori Oshima (Tadamoris Ošima), kai buvo suskaičiuoti balsai.    

71 metų Y. Suga, kurio valdančioji Liberalų demokratų partija (LDP) turi daugumą žemuosiuose parlamento rūmuose, per balsavimą surinko 314 iš 462 galiojančių balsų.      

Paskelbus balsavimo rezultatus, Y. Suga žemai nusilenkė jam plojantiems įstatymų leidėjams, tačiau jokio pareiškimo nepaskelbė.   

Vėliau trečiadienį jis turėtų pristatyti savo ministrų kabinetą. Vietos žiniasklaida praneša, kad dalis Sh. Abe vyriausybės ministrų tikriausiai išsaugos savo postus.  

Pirmadienė Y. Suga, ilgą laiką laikytas Sh. Abe dešiniąja ranka, buvo išrinktas naujuoju LDP lyderiu. 

Sh. Abe rugpjūčio pabaigoje netikėtai paskelbė apie ketinimą trauktis iš premjero posto dėl priežasčių, susijusių su sveikata. Trečiadienį Sh. Abe  oficialiai atsistatydino, užleisdamas vietą savo politiniam įpėdiniui. 

Redaktorė Silvija Čibirienė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: