2020.09.16 06:53 |Kategorija:  Cover news with delay

Iš Gazos Ruožo paleistos dvi raketos į Izraelį, kur buvo sužeisti du žmonės

Ašdodas, Izraelis, rugsėjo 16 d. (AFP-BNS). Iš palestiniečių judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo antradienį į Pietų Izraelį paleidus dvi raketas buvo sužeisti mažiausiai du žmonės, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Ataka, kuri buvo įvykdyta Izraeliui Vašingtone pasirašius santykių normalizavimo susitarimus su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) ir Bahreinu, išprovokavo Izraelio atsaką: anksti trečiadienį, kaip pranešė palestiniečių saugumo šaltiniai, buvo bombarduoti objektai Gazos Ruože.

Tuo tarpu palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) perspėjo, kad Baltuosiuose rūmuose pasirašytais susitarimais „nebus pasiekta taika regione“, kol JAV ir Izraelis nepripažins palestiniečių teisės į valstybę.

„Taika, saugumas ir stabilumas regione nebus pasiekti, kol nesibaigs Izraelio okupacija“, – sakė jis.

Izraelio armija paskelbė, kad iš Gazos Ruožo buvo paleistos dvi raketos, kurių vieną perėmė izraeliečių priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome).

Kitai raketai nukritus pietinės pakrantės mieste Ašdode, buvo nesunkiai sužeisti mažiausiai du žmonės, nurodė gelbėjimo tarnybos.

Atsakomybės už paleistas raketas kol kas neprisiėmė jokia Gazos Ruože veikianti palestiniečių frakcija.

Antradienį Izraelis, JAE ir Bahreinas Baltuosiuose rūmuose pasirašė istorinius santykių normalizavimo susitarimus, kuriems tarpininkavo Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Vakarų Kranto Nabluso ir Hebrono miestuose, taip pat Gazos Ruože antradienį vyko palestiniečių protestai prieš šiuos susitarimus.

Naujausia raketų ataka įvykdyta po mėnesio, kai Gazos Ruožo kovotojai buvo suintensyvinę padegamųjų balionų atakas prieš Izraelį, kuris atsakė naktiniais aviacijos smūgiais „Hamas“ taikiniams.

Tačiau rugpjūčio pabaigoje abi šalys, tarpininkaujant Katarui, susitarė nutraukti karo veiksmus ir atgaivinti trapias pusantrų metų trukusias paliaubas.

„Hamas“, kaip ir Palestinos savivalda, pasmerkė JAE ir Bahreino susitarimus su Izraeliu, kuriuos pavadino jų reikalo išdavimu.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: