2020.08.24 14:39 |Kategorija:  Cover news with delay

Iš Baltarusijos atvykstantiems Lietuvos gyventojams nebereikės izoliuotis

Vilnius, rugpjūčio 24 d. (BNS). Iš Baltarusijos atvykstantiems Lietuvos gyventojams nebebus būtina izoliuotis dėl koronaviruso grėsmės, tokia prievolė galios tik iš Baltarusijos atvykstantiems užsieniečiams, informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmadienį įsigaliojusiame atnaujintame koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąraše nebeliko Baltarusijos, todėl iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams arba leidimą gyventi Lietuvoje turintiems užsieniečiams dviejų savaičių izoliacija nebebus privaloma.

Kaip skelbta, nuo pirmadienio įvedama prievolė izoliuotis visiems iš Vokietijos atvykusiems asmenims, nes čia dviejų savaičių sergamumo koronavirusu rodiklis siekė 16,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų. 

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Europos Sąjungos šalyse mažesnis nei 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų sergamumo rodiklis yra septyniose šalyse be Lietuvos: Slovėnijoje, Italijoje, Slovakijoje, Estijoje, Suomijoje, Vengrijoje ir Latvijoje.

Atvykus iš šalių, kur sergamumo rodiklis yra didesnis nei 16, tačiau neviršija 25, privaloma tik izoliacija. Tuo metu užsieniečiams, atvykstantiems iš šalių, kur sergamumas viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, privaloma ne tik izoliuotis atvykus, tačiau taip pat būtina turėti neigiamą testą dėl koronaviruso. 

Į Lietuvą įleidžiami užsieniečiai, atvykstantys iš Europos Sąjungos bei kelių kitų Europos šalių. Užsieniečiai iš trečiųjų šalių į Lietuvą nėra įleidžiami, išskyrus Vyriausybės nustatytas išimtis. Tokia išimtis taikoma ir Baltarusijai, kai iš šalies užsieniečiai atvyksta ypatingais humanitariniais tikslais.

Lietuviams, grįžtantiems iš paveiktų šalių, būtina saviizoliacija, o grįžtantiems iš itin paveiktų šalių – ir testas dėl koronaviruso.

Trečiosiomis šalimis nelaikomos Europos Sąjungos/Europos ekonominės erdvės šalys, Šveicarija, Jungtinė Karalystė, Andora, Monakas, San Marinas ir Šventasis Sostas.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: