2020.08.15 07:39 |Kategorija:  Cover news with delay

„Grigeo Klaipėdos“ kvapais nepatenkinti klaipėdiečiai rengia mitingą

Vilnius, rugpjūčio 15 d. (BNS). Nuo kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ sklindančiais kvapais nepatenkinti klaipėdiečiai šeštadienį renkasi į mitingą prie įmonės fabriko Nemuno gatvėje.

Į mitingą buvo kviesti ir „Grigeo“ grupės vadovas Gintautas Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas, tačiau, anot organizatorių, dalyvauti jie atsisakė.

T. Eikinas ketvirtadienį susitiko su miesto bendruomenėmis ir supažindino jas su įmonės planais sušvelninti iš fabriko sklindantį blogą kvapą, tačiau bendruomenių atstovai šį susitikimą vadino „viešųjų ryšių akcija“.

Anot Klaipėdos savivaldybės tarybos narės, „Marių“ bendruomenės pirmininkės ir vienos mitingo organizatorių Ligitos Girskienės, po to, kai „Grigeo Klaipėdos“ gamybines nuotekas pradėjo valyti  „Klaipėdos vanduo“, kvapų problema šalia fabriko Nemuno gatvėje paaštrėjo.

„Kas liečia centrinę miesto dalį, tai yra rajonas, kuris yra „Grigeo Klaipėdos“ kaimynystėje – mūsų registras rodo, kad iš tikrųjų smarkiai padaugėjo skundų iš gyventojų, kurie dabar yra „Grigeo Klaipėdos“ kaimynystėje, tai yra Nemuno gatvėje“, – BNS sakė L. Girskienė.

„Šitie žmonės jaučia aštrų, gerklę griaužiantį chemijos kvapą. Pats „Grigeo Klaipėdos“ direktorius (T. Eikinas – BNS) susitikime pripažino, kad jis vaikščiojo po tuos rajonus ir tikrai kvapas buvo“, – teigė ji.

Anot miesto tarybos narės, nuo gegužės vidurio iki birželio pradžios, kai pasibaigus laikinai nuotekų priėmimo sutarčiai su „Klaipėdos vandeniu“ „Grigeo Klaipėda“ neveikė, žmonės blogais kvapais beveik nesiskundė.

„Buvo ramu ramu. Mes vedame registrą, žmonės registruoja skundus ir tuo laikotarpiu nebuvo nė vieno skundo“, – sakė L. Girskienė.

Anot jos, „Grigeo Klaipėda“ jau ilgą laiką žada spręsti kvapų problemą, tačiau realiai nieko nedaro. Todėl mitingo tikslas – gauti konkrečią datą, kada ši įmonė susitvarkys.

„Šita įmonė, iš mano asmeninės patirties, jau septynerius metus žada tvarkytis. Vis tvarkosi, tvarkosi, bet tvarkosi rodydama skaidres gyventojams, susitikdama su miesto valdžia, aplinkosaugininkais ir panašiai. Jie nuolat teikia planus, kad kažkokias priemones įdiegs. Kažkada. Kai paklausi termino, kada, atsakymo niekada negausi“, – tvirtino L. Girskienė.

Ketvirtadienį „Grigeo Klaipėdos“ vadovas T. Eikinas žadėjo kvapų monitoringo sistemą įdiegti rudenį. Anot jo, kvapų problema Klaipėdoje yra kompleksinė ir norint ją išspręsti, veiksmų turi imtis ir kitos įmonės.

Be to, „Grigeo Klaipėdos“ vadovas tvirtino, kad nemalonūs kvapai bus sumažinti, kuomet įmonė galės atlikti pirminį nuotekų valymą savo įrenginiais Dumpiuose, kurie yra areštuoti Kuršių marių taršos byloje.

Įrenginiai areštuoti po to, kai sausį prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Grigeo Klaipėdos“ nevalytų nuotekų leidimo į Kuršių marias. 

Klaipėdos visuomenininkai ir gyventojai nuolat skundžiasi mieste tvyrančiais blogais kvapais ir kaip vieną pagrindinių to kaltininkų pastaruoju metu įvardija „Grigeo Klaipėdą“.

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, kovo 29

2024.03.29 06:35
Užsienio naujienos 2024.03.29 06:35
2024.03.29 05:05
Įvairenybės, kultūra 2024.03.29 05:05

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00
2024.03.28 14:35
Lietuvos politika 2024.03.28 14:35