2020.08.14 07:49 |Kategorija:  Cover news with delay

Meksikoje ir Peru užregistruota po daugiau kaip pusę milijono COVID-19 atvejų

Lima, rugpjūčio 14 d. (AFP-BNS). Koronaviruso židiniu tapusios Lotynų Amerikos šalys ketvirtadienį pateikė naujų nerimą keliančių duomenų, rodančių, kad tiek Meksikoje, tiek Peru patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius jau perkopė pusę milijono.   

Meksikoje per pastarąją parą buvo nustatyta 7 371 naujas COVID-19 atvejis, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 505 293, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Nuo epidemijos pradžios šalyje nuo COVID-19 jau mirė 55 293 žmonės – pagal aukų skaičių Meksika tarp regiono valstybių užima antrą vietą po Brazilijos.      

Peru registruojamų naujų COVID-19 atvejų skaičius sparčiai auga nuo tada, kaip liepos 1-ąją buvo atšauktas visoje šalyje galiojęs karantinas. Tai paskatino vyriausybę trečiadienį vėl įvesti sekmadieninę komendanto valandą ir paskelbti privalomą karantiną kai kuriose provincijose.   

Peru per pastarąją parą buvo nustatyta rekordiškai daug naujų užsikrėtimo atvejų – 9 441, o bendras patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 507 996, pranešė sveikatos apsaugos viceministras Luisas Suarezas (Luisas Suaresas).      

Anot jo, šalyje užregistruoti iš viso 25 648 mirties nuo COVID-19 atvejai. Į šį skaičių įtraukti 3 658 kelių ankstesnių savaičių mirties atvejai, patvirtinus, kad tos mirtys susijusios su koronavirusine infekcija.      

Per pastarąją parą Peru taip pat užregistruota rekordiškai daug mirčių – 277. 

Kolumbija, užimanti ketvirtą vietą tarp koronaviruso epidemijos labiausiai paveiktų regiono šalių, ketvirtadienį pranešė, kad šalyje nustatyti iš viso 433 805 COVID-19 atvejai.    

Mirties atvejų skaičius padidėjo iki 14 145, į jį įtraukus 308 mirtis, užregistruotas per pastarąsias 10 dienų.  

Maždaug trečdalis visų užsikrėtimo atvejų užregistruoti sostinėje Bogotoje, kur keliuose rajonuose taikomos griežtos izoliavimo priemonės.  

Lotynų Amerika ir Karibų šalys yra labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktas pasaulio regionas. Čia nustatyta daugiau nei 5,8 mln. užsikrėtimo atvejų ir beveik trečdalis iš 750 tūkst. visame pasaulyje registruotų mirties atvejų.      

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: