2020.08.13 11:37 |Kategorija:  Cover news with delay

Šeši nauji COVID-19 atvejai – įvežtiniai, du susirgimai siejami su židiniu bare „Bardakas“

Vilnius, rugpjūčio 13 d. (BNS). Šeši nauji koronaviruso atvejai yra įvežtiniai, du susirgimai siejami su ligos protrūkiu sostinės bare „Bardakas“, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Keturi įvežtiniai atvejai nustatyti Klaipėdos apskrityje – COVID-19 liga patvirtinta trims iš Lenkijos grįžusiems asmenims ir vienam grįžusiajam iš Ukrainos.

Du įvežtiniai atvejai – iš Ukrainos ir Uzbekistano – patvirtini Kauno apskrityje. NVSC teigimu, COVID-19 liga patvirtinta į Kaune veikiančią logistikos įmonę dirbti atvykusiems užsieniečiams. Asmenys koronavirusui būdingų simptomų nejaučia, testuoti profilaktiškai.

Su protrūkiu sostinės bare „Bardakas“ siejami du nauji ligos atvejai. Asmenims yra pasireiškę koronavirusui būdingi simptomai. Su šiuo židiniu iš viso siejami šeši koronaviruso atvejai.

Dar septyni žmonės užsikrėtė po kontakto su sergančiaisiais – keturi Vilniaus, po vieną Kauno, Panevėžio ir Klaipėdos apskrityse.

Kol kas epidemiologams nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė šeši žmonės – po du Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse.

NVSC teigimu, penki iš jų tirti dėl jaučiamų koronavirusui būdingų simptomų, vienas – profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 2330 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 547 asmenys, pasveiko –1689.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: