2020.07.03 15:27 |Kategorija:  Cover news with delay

Rusijai įteikta nota dėl aplinkosaugos pažeidimų Baltijos jūroje

Vilnius, liepos 3 d. (BNS). Lietuva įteikė notą Rusijai dėl aplinkosaugos pažeidimų Baltijos jūros kontinentiniame šelfe esančioje naftos gavybos platformoje D-6, penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Jos teigimu, nota perduota Rusijos ambasadai Vilniuje.

„Notoje išreikštas gilus susirūpinimas dėl aplinkosauginių pažeidimų, kuriuos naftos gavybos platformoje D-6 nustatė valstybinė Rusijos gamtinių išteklių priežiūros agentūra „Rosprirodnadzor“, – rašoma pranešime. 

Prašoma pateikti detalią informaciją ir paaiškinimą dėl „Rosprirodnadzor“ atlikto tyrimo ir platformoje galimai įvykusių aplinkosauginių incidentų, per kuriuos galėjo būti padaryta žala Baltijos jūros ir jos pakrančių ekosistemoms.

Baltijos jūroje 2004 metais pastatyta ir pradėta eksploatuoti naftos gavybos platforma D-6, arba „Kravcovskoje“, yra Rusijos kontinentiniame šelfe, penki kilometrai nuo Lietuvos ir Rusijos sienos ir per 22,5 km nutolusi nuo į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktos Kuršių nerijos.

Užsienio ministerijos teigimu, platformos tinkamos eksploatacijos klausimas yra itin svarbus Lietuvai dėl padarinių ir žalos, kurie galėtų kilti ekologinės avarijos atveju, ją netinkamai eksploatuojant.

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: