2020.07.03 12:00 |Kategorija:  Cover news with delay

LGBT bendruomenė ragina prezidentą solidarizuotis ir įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį

Vilnius, liepos 3 d. (BNS). Lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų (LGBT) bendruomenė, penktadienį susirinkusi į akciją šalia Prezidentūros Vilniuje, paragino prezidentą Gitaną Nausėda solidarizuotis ir įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį.

S. Daukanto aikštės prieigose į akciją bendruomenės nariai ir palaikytojai susibūrė nešini vaivorykštės spalvų vėliavomis, o akcijos organizatorius Tomas Raškevičius ragino šalies vadovą „tesėti pažadus“.

„Mes visą birželį prezidentui priminėme jo rinkiminį pažadą, duotą rinkimų kampanijos metu – įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį“, – BNS prieš akciją sakė jos organizatorius T. Raškevičius, jis yra ir kandidatas į Seimą Laisvės partijos sąraše.

„Prezidentas pažado neištesėjo, tai šiandien mes darome draugišką, šviesią akciją prie Prezidentūros, paskutinį kartą kviesdami prezidentą prisiminti tą pažadą“, – pridūrė LGBT bendruomenės narys.

Jo teigimu, pats prezidentas turi nuspręsti, „kada jam būtų patogu“ įsisegti ženklelį.

T. Raškevičius taip pat pridūrė, kad „būtų nuostabi“ proga G. Nausėdai įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį per LGBT eitynes „Vilnius pride 2020“ liepos 11 dieną.

Į akciją šalia Prezidentūros atvykusi 39-erių administratorė Dana Regelskienė BNS teigė norinti, kad G. Nausėda laikytųsi pažado, taip pat teigė palaikanti LGBT bendruomenę.

„Atėjau palaikyti ir paprašyti tesėti pažadą pono prezidento, aš palaikau visus žmones, teisę būti, nesvarbu, kokios lytinės pažiūros, kokia rasė“, – kalbėjo moteris.

27-erių Donatas Staneika, prisistatęs kaip Laisvės partijos kandidatas į Seimą, tvirtino, kad politikai turėtų pagalvoti ir apie partnerystės įteisinimą.

„Būtų šaunu, kad politikai parodytų solidarumo su LGBT bendruomene (...) Man atrodo, kad tas ženklelis tik simbolis, būtų kur kas smagiau, jeigu politikai imtųsi žingsnių ir pradėtų, sakykim, kad ir nuo partnerystės įteisinimo“, – žurnalistams sakė jaunas vyras.

Pernai gegužę per prezidento rinkimų debatus G. Nausėda sakė, jog vaivorykštės spalvų ženklelį įsisegtų, kad pademonstruotų „solidarumą brutaliam nesuvokimui, kad gyvename visuomenėje, kurioje privalome gerbti vienas kitą ir, jeigu matysiu bent menkiausias tokio netolerantiškumo apraiškas, aš į tai tikrai reaguosiu ir pareikšiu savo žmogišką solidarumą“.

Akcijos metu jos dalyviai taip pat skandavo, kad nori drąsaus prezidento, tuo metu akcijos visuomenės rimtimi ir stebėjimu, ar nėra pažeidimų, rūpinosi pora policijos ekipažų.

Birželis pasaulyje yra minimas kaip LGBT lygiateisiškumo mėnuo.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: