2020.07.02 08:00 |Kategorija:  Cover news with delay
BNS nuotr.

Renginiuose leidžiama daugiau žiūrovų, tačiau organizatoriai proveržio dar nelaukia

Vilnius, liepos 2 d. (BNS). Nuo liepos pradžios kultūros, pramogų ir sporto renginiuose gali dalyvauti daugiau žiūrovų – uždarose erdvėse iki 200, atvirose – iki tūkstančio, tačiau organizatoriai renginių proveržio nesitiki.

Uždarose patalpose vykstančiuose renginiuose saugaus dviejų metrų atstumo galima ir nesilaikyti, jeigu užtikrinama, kad dalyviai viso renginio metu dėvi veido apsaugos priemones.

Atvirose erdvėse turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei vieno metro atstumas tarp žiūrovų.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė BNS sakė, kad šiuo metu nėra patvirtinto tolimesnio renginių dalyvių, žiūrovų skaičiaus didinimo.

Trukdo neapibrėžtumas

Renginių organizatorė „Promostar“ viešų renginių liepą neorganizuoja, artimiausias koncertas rengiamas rugpjūčio mėnesį – atvirose erdvėse Vilniuje ir Kaune vyks „Untold City“ festivalio koncertai.

„Viešų renginių neturime šiuo metu. Artimiausias viešas renginys yra rugpjūčio 18 dieną“, – BNS sakė bendrovės projektų vadovas Vytautas Lebednykas.

Jo teigimu, uždarose erdvėse renginiai nevyksta dėl griežtų reikalavimų ir neapibrėžtumo.

„Be jokios abejonės kažkas būtų buvę uždarose erdvėse, jeigu uždaroms erdvėms nebūtų tokių reikalavimų, tai mes nedarome renginių, nes tiesiog finansiškai neapsimoka“, – teigė įmonės atstovas.

Jis taip pat teigė, kad renginiai planuojami mažiausiai iki renginio datos likus dviem mėnesiams, todėl sunku „laviruoti taisyklėse ir nežinomybėje“.

„Norėtųsi, kad viskas baigtųsi ir aiškumo. Norisi aiškumo į priekį, nes reikia planuoti metai į priekį“, – pasakojo V. Lebednykas.

„Promostar“ atstovas teigė, kad šiuo metu į koncertus numatyta parduoti po 1000 bilietų – tiek, kiek, pagal šiuo metu galiojančius reikalavimus, gali dalyvauti žmonių atvirose erdvėse.

„Mes veikiame tose ribose, kurios dabar galioja. Dabar leidžia 1000, tai mes tuo ir gyvename. Jeigu išpirktų visus bilietus, tai mes ir sustotume“, – sakė bendrovės projektų vadovas.

Įmonės nerizikuoja

Renginių organizatorės „Motiventti“ vadovas, atlikėjas Linas Zareckas BNS sakė, kad kol kas renginių neskuba organizuoti ir įmonės.

„Įmonės nerizikuoja daryti savo renginių. Dabar turėjome vieną jau suplanuotą, bet galiausiai jis buvo atšauktas dėl tam tikrų rizikų“, – pasakojo L. Zareckas.

Jis taip pat teigė, kad jo bendrovė viešų koncertų neorganizuoja, tačiau netgi jeigu ir organizuotų, to šiuo metu nedarytų.

„Pasaulinės tendencijos tokios – visi turai atšaukti, atlikėjai atšaukti ir niekas niekur nekoncertuoja“, – sakė įmonės vadovas.

Lietuvoje dabar vyksta tik mažesni renginiai lauke, bet čia yra tik muzikantų formos palaikymui, koncertus daro pačių atlikėjų vadybininkai, o ne kažkokios agentūros, kurios iš to gyvena ir uždirba“, – pridūrė jis.

L. Zarecko teigimu, keli šimtai žiūrovų arenoje šiuo metu nepadengtų koncertų rengimo kaštų. Jis sakė, kad ribojimų švelninimas dėl žiūrovų skaičiaus jo veiklai įtakos nedaro.

„Tame ir yra paradoksas – buvau mieste, pilna žmonių, atrodo, kad pasaulis net nebuvo sustojęs, bet dvi sritys – renginiai ir kelionės – iš principo yra mirę“, – teigė L. Zareckas.

Dėl koronaviruso grėsmės kovo 16 dieną įvestas karantinas Lietuvoje atšauktas birželio 17 dieną, tačiau tam tikri ribojimai dar išlieka.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: