2020.06.30 14:18 |Kategorija:  Cover news with delay

V. Janulevičius žada konsoliduoti asociacijas, įvesti skaidraus verslo registrą

Vilnius, birželio 30 d. (BNS). Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu išrinktas Vidmantas Janulevičius sako, kad asocijuotų verslo struktūrų Lietuvoje yra per daug, todėl vienas jo pagrindinių prioritetų yra organizacijų konsolidacija. Anot jo, pagrindinė problema yra ta, kad tarp skirtingų konfederacijų nėra tinkamai išgryninami prioritetai.

„Aš manau, kad tokiai mažai šaliai kaip mes, jų (konfederacijų – BNS) yra per daug. Kaip verslininkas, būdamas įvairiose konfederacijose, žinau, kad tu išleidi pinigus, tada yra diskusijos tarp kelių konfederacijų, neišgryninami prioritetai, apie kuriuos kalbame“, – žurnalistams antradienį sakė V. Janulevičius.

„Visada atsiranda vienas, kuris už tam tikrą duonos kąsnį gali sakyti, kad ne, visgi reikia sekti tam tikromis kitomis valdžios nurodytomis kryptimis“, – pridūrė jis.

V. Janulevičius taip pat atskleidė, kad konfederacijoje ketina įvesti etikos kodeksą ir skaidraus verslo registrą.

Be to, naujasis pramonininkų vadovas sako, jog tarp jo prioritetų yra didesnę pridėtinę vertę Lietuvai kurianti pramonė.

„Šiai dienai mes esame tie, kas pavieniui dalyvaujame skirtingose tiekimo grandyse Europos Sąjungoje ir tokiu būdu nesukuriame tos didžiosios pridėtinės vertės (...) Mūsų noras yra kuo daugiau pagaminti per vertikalę Lietuvoje, kad mes galėtumėm uždėti savo prekės ženklą ir pasiimti tą know-how“, – sakė V. Janulevičius.

Jis taip pat teigė, kad dėl naujųjų pareigų LPK teks kiek atsitraukti nuo privataus verslo ir pareigų aukštųjų technologijų grupėje „BOD Group“.

„Faktas, kad reikės trauktis nuo savo verslo. Jau kandidatuodamas, duodamas sutikimą dalyvauti kaip būsimas pramonininkų prezidentas, suformavome valdybą, kuri tikrai galėtų apsieiti ir be manęs“, – teigė V. Janulevičius.

Kalbėdamas apie savo komandą, jis teigė žadantis ją suformuoti iki rudens, joje turėtų būti tiek naujų, tiek jau anksčiau dirbusių viceprezidentų.

Vertindamas galimybę toliau LPK viceprezidentu dirbti dalyvavimu korupcinėse schemose įtariamam Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentui Mantui Zalatoriui, V. Janulevičius siūlė palaukti teisėsaugos išvadų.

„Kadangi dabar kadencija baigėsi ir automatiškai baigėsi visų viceprezidentų darbas, tai jo (M. Zalatoriaus – BNS) darbas šiai dienai kaip ir baigtas. Iki rudens formuosiu naują komandą ir turint daugiau informacijos iš teisėsaugos, galėsime priimti sprendimus. Kol kas žmogus yra nenuteistas“, – teigė LPK prezidentas.

V. Janulevičius LPK suvažiavime antradienį buvo išrinktas konfederacijos prezidentu – jis buvo vienintelis kandidatas į šias pareigas.

Jis pakeitė nuo 2012-ųjų LPK prezidento pareigas užėmusį Robertą Dargį, kuris rinkimuose dalyvauti negalėjo dėl kadencijų limito.

Balsavime iš viso dalyvavo 84 delegatai, 83 jų balsavo už V. Janulevičių, vienas biuletenis buvo sugadintas. Kalboje po išrinkimo V. Janulevičius sakė, jog vienintelį biuletenį sugadino jis pats.

Iki šiol 53-ių V. Janulevičius užėmė LPK viceprezidento pareigas, 

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: