2020.06.15 14:07 |Kategorija:  Cover news with delay

Pasibaigus karantinui iš paveiktų šalių atvykusiems asmenims bus rekomenduojama izoliuotis

Vilnius, birželio 15 d. (BNS). Pasibaigus karantinui asmenims, grįžusiems iš koronaviruso paveiktų šalių, bus rekomenduojama izoliuotis, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kas bus po to kai baigs galioti karantinas, bus nustatomas ir ministro įsakymu tvirtinamas paveiktų šalių sąrašas. Tai reikš, kad asmenys, kurie bus grįžę iš tų paveiktų šalių, kurios bus tvirtinamos sąrašu, per 48 val. nuo grįžimo (...) privalės užsiregistruoti Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Veryga.

Tokie asmenys bus laikomi aukštos rizikos asmenimis, jiems bus taikoma izoliacija. Ši, pasak ministro, bus rekomendacinio pobūdžio, bet kitus užkrėtusiems asmenims grės atsakomybė.

„Tai yra rekomendacija tas izoliacijos taikymas, tačiau jeigu paaiškėtų, kad asmenys rekomendacijos nesilaikė ir dėl jų kaltės bendraujant, turint simptomų, būtų užkrėsti kiti asmenys arba blogiausiu atveju jeigu tiems asmenims įvyktų kažkokios rimtos komplikacijos, jiems galėtų būti taikoma tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė“, – sakė ministras.

Šiuo metu atvykimas iš Šengeno zonos šalių yra leidžiamas atsižvelgiant į sergamumą kiekvienoje šalyje. Lietuvos piliečiams leidžiama atvykti iš bet kurios šalies, tačiau parvykus iš šalių, kuriose sergamumas viršija 15 atvejų 100 tūkst. gyventojų, atvykus į Lietuvą reikia izoliuotis 14 dienų.

Karantinas Lietuvoje nutraukiamas nuo birželio 17 dienos.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: