2020.06.10 13:19 |Kategorija:  Cover news with delay

V. Sutkus atsistatydina iš Verslo konfederacijos vadovo pareigų, jį keičia A. Romanovskis (dar papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, birželio 10 d. (BNS). Įtarimų korupcija sulaukęs Valdas Sutkus atsistatydino iš Lietuvos verslo konfederacijos prezidento pareigų.

Naujuoju LVK prezidentu išrinktas laikinai šias pareigas pastaruoju metu ėjęs Andrius Romanovskis, pranešė konfederacija.

V. Sutkus teigia nesutinkantis su jam pareikštais kaltinimais, bet pabrėžia, kad dėl susidariusios situacijos jam tinkamai toliau eiti LVK prezidento pareigas yra neįmanoma.

„Dėl teisėsaugos pareigūnų paskleistos viešos informacijos apie man pareikštus įtarimus, yra mestas šešėlis ne tik man asmeniškai, bet ir visai Lietuvos verslo konfederacijai“, – pranešime spaudai teigė V. Sutkus.

„Akivaizdu, jog dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo sukeltų padarinių ne tik negaliu tinkamai atstovauti organizacijai būdamas jos vadovu, tačiau ir susiduriu su būtinybe visą savo energiją šiuo metu skirti asmeninei teisinei gynybai“, – sakė jis.

Naujuoju LVK prezidentu išrinktas A. Romanovskis akcentavo organizacijos veiklos viešumą ir skaidrumą.

„Mūsų organizacijos pareiga visada buvo Lietuvos verslo atstovavimas ir mes ir toliau tikime, kad tai yra visuomenės viešas interesas. Mes tai darėme ir darysime viešai ir skaidriai“, – pranešime sakė A. Romanovskis.

Anot jo, LVK visada išliks atviro dialogo su valstybės ir profsąjungų atstovais šalininkais.

Antradienį vykusiame LVK prezidiumo posėdyje taip pat buvo išrinkti du nauji organizacijos viceprezidentai – LVK mokesčių komisijos pirmininkas, finansų analitikas Marius Dubnikovas ir advokatų kontoros „Walless“ vadovaujanti partnerė Dovilė Burgienė.

Taip pat skelbiama, jog LVK prezidiumas nusprendė atlikti visapusišką organizacijos finansinį bei veiklos auditą, taip pat nepriklausomą antikorupcinį vertinimą.

V. Sutkus praėjusį antradienį buvo sulaikytas, teisėsaugai pranešus apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Teismas atmetė prokurorų prašymą jį suimti.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Byloje taip pat buvo sulaikytas ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius. Jis taip pat savo kaltę neigia. 

Byloje iš viso sulaikyti šeši asmenys be V. Sutkaus ir M. Zalatoriaus – taip pat kelių tiesimo įmonės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius ir „Šiaulių plentas“ vadovas Juozas Aleksa. Kitos bendrovės ir pavardės kol kas neatskleidžiamos.

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05
2024.04.19 11:45
Užsienio naujienos 2024.04.19 11:45