2020.06.05 18:16 |Kategorija:  Cover news with delay

R. Karbauskis apie kandidatavimą vienmandatėje apygardoje: dabar į tą klausimą neatsakysiu

Naisiai, Šiaulių r., birželio 5 d. (BNS). Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako kol kas negalintis atsakyti, ar rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose kels savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje.

„Aš dabar į tą klausimą neatsakysiu. Mes turime eilę klausimų, į kuriuos mes dar neatsakėme, mes padarysime taip, kaip geriausia, kad pasiektume maksimalius rezultatus rinkimuose“, – po partijos tarybos posėdžio Naisiuose žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Mano problemos, jeigu šnekėtume apie šią kadenciją, yra tai, kad aš vienmandatei apygardai beveik neturiu laiko, man yra nesmagu prieš savo rinkėjus“, – pridūrė jis.

Per praėjusius Seimo rinkimus 2016 metais R. Karbauskis kandidatavo Kaune Šilainių apygardoje ir antrame ture nurungė tuometinį konservatorių Rimantą Joną Dagį.

R. Karbauskis penktadienį taip pat teigė, kad negali atsakyti, kurią vietą užims partijos sąraše.

„Aš negaliu atsakyti į šitą klausimą, nes atsakys į jį partija, reitinguodama“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Miglotai apie kandidatavimą vienmandatėje apygardoje kalba ir viena iš partijos lyderių, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

„Yra nenuspręsta dėl vienmandačių. Tai kai nuspręs, jūs būsite informuoti kaip ir dėl visų likusių 71 apygardos“, – BNS sakė A. Širinskienė.

„Jeigu aš eisiu į rinkimus, tai eisiu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir jokių „asmeniškai kelti“ nebus, nes partija kels tada visus kandidatus“, – teigė ji.

A. Širinskienė taip pat nėra tikra ir dėl savo vietos partijos rinkiminiame sąraše.

„Tai matysime, kaip partija išreitinguos, spręs taryba, nes daugiamandatės sąrašai dar nebaigti tvirtinti. Mane skyrius iškėlė, jeigu jums tai yra įdomu“, – tvirtino ji.

Prieš ketverius metus A. Širinskienė į Seimą išrinkta su „valstiečių“ partijos sąrašu, vienmandatėje Šalčininkų-Vilniaus apygardoje ji pralaimėjo pirmame ture.

Penktadienį partijos taryba Naisiuose patvirtino kai kuriuos kandidatus vienmandatėse apygardose, juos kelia kartu su koalicijos partneriais „socialdarbiečiais“.

„Socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas kandidatuos Fabijoniškių apygardoje Vilniuje, jo partijos kolegos Rimantas Sinkevičius – Jonavos, Rimantė Šalaševičiūtė – Telšių apygardose.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis kandidatuos Dainavos apygardoje, Antanas Vinkus – Kuršo. Taip pat vieną bendrą kandidatą „valstiečiai“ kelia su Centro partija „Gerovės Lietuva“ – šios partijos lyderis Naglis Puteikis kandidatuos Danės rinkimų apygardoje.

„Valstiečiai“ dėl kitų bendrų ir likusių partijos kandidatų žada apsispręsti kitame partijos posėdyje. Liepą partijos taryba žada reitinguoti partijos sąrašą daugiamandatėje apygardoje. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Šeštadienis, balandžio 20

2024.04.20 05:22
Įvairenybės, kultūra 2024.04.20 05:22

Penktadienis, balandžio 19

2024.04.19 18:43
Užsienio naujienos 2024.04.19 18:43
2024.04.19 15:04
Lietuvos politika 2024.04.19 15:04
2024.04.19 14:05
Užsienio naujienos 2024.04.19 14:05