2020.06.05 12:40 |Kategorija:  Cover news with delay

Gerėjant situacijai dėl koronaviruso, mažinami apribojimai kariams tarnyboje ir pratybose

Vilnius, birželio 5 d. (BNS). Šalyje gerėjant situacijai dėl koronaviruso, mažinami apribojimai kariams tarnyboje ir pratybose, informavo Krašto apsaugos ministerija.

Pasak pranešimo, nuo trečiadienio karių skaičius pratybose padidintas nuo 30-ties (būrio dydžio padalinio) iki 100 (kuopos dydžio padalinio) karių, o nuo birželio 16 dienos jau vyks ir tie mokymai, kuriuose dalyvautų iki 150 karių. Kariuomenės vado leidimu kariai galės išvykti ir į tarptautinius mokymus kitose šalyse.

Taip pat darbą atnaujina su šauktiniais dirbančios institucijos – Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba bei Daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba, atnaujinanti būsimų šauktinių sveikatos patikrą. 

Rezervo kariams nuo šeštadienio planuoti parengtojo rezervo mokymai bus atidėti, dėl karantino taip pat nežymiai pakito visų metų šaukimo planas – toliau vykdyti šaukimą į tarnybą, taip pat į rezervo mokymus, planuojama nuo liepos.

Pasak Lietuvos kariuomenės vado Valdemaro Rupšio, kariuomenė kovinę parengtį išlaikė viso karantino laikotarpiu, o karius, suvaldžius pavienius atvejus, pavyko apsaugoti nuo viruso.

„Epidemiologinė situacija Lietuvoje gerėjanti, todėl leidžiu kariniams vienetams atnaujinti pratybas ir ne karinėse teritorijose. Taip palaipsniui grįžtame prie įprastinio karinio rengimo tempo, tęsiame pasirengimą pagrindinei užduočiai – šalies gynybai,“ – tvirtino kariuomenės vadas.

Karinėse mokymo įstaigose pajėgų vadų sprendimu vėl galės vykti visi kursai, kariai taip pat vėl galės dalyvauti ir ne kariuomenės rengiamuose kursuose. Taip pat panaikinti visi apribojimai karių fizinio rengimo pratyboms, tačiau komandinių sporto šakų treniruotėse galės dalyvauti tik tame pačiame dalinyje tarnaujantys kariai.

Kariuomenės pajėgų ir dalinių vadams ir toliau paliekama pareiga užtikrinti, kad užkrečiamųjų ligų požymių turintys kariai nevyktų į tarnybą, o kreiptųsi į medikus. Taip pat lieka galioti visos priemonės, kurių imtasi viruso plitimo prevencijos tikslais – patalpų valymas, vėdinimas, patalpų ir asmenų dezinfekcija, atstumai tarp asmenų ir kitos.

Iš viso per pandemijos laikotarpį COVID-19 susirgo 15 karių ir civilių darbuotojų, 14 jų jau yra pasveikę.

Karantino metu karinio rengimo pratybos visiškai nutrauktos nebuvo, jos vyko su tam tikrais ribojimais.

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: