2020.06.03 16:09 |Kategorija:  Cover news with delay

R. Masiulis: ponas V. Sutkus griežė pirmu kaltinimų smuiku (papildytas)

papildyta R. Masiulio komentarais, naujos 8-17 pastraipos

Vilnius, birželio 3 d. (BNS). Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako jautęs korupcijos byloje įtariamo Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus spaudimą.

„Man dabar susideda visas paveikslas, kas vyko. Džiaugiuosi už pareigūnus, jų profesionalų darbą ir drąsą užkabinti tuos dalykus. Aš gerai atsimenu tą spaudimą, kurį pradėjo ponas Sutkus, kai buvau kviečiamas į Seimą“, – BNS trečiadienį sakė R. Masiulis.

„Ponas Sutkus griežė pirmu kaltinimų smuiku ir vėliau tuos kaltinimus perėmė visi kiti – ir politikai tą patį perėmė, tai realiai Sutkaus žodžiais viskas ir buvo dėliojama“, – pridūrė jis.

Teisėsauga trečiadienį pranešė, kad V. Sutkus galėjo už atlygį tikslingai teikti tendencingą neigiamą informaciją, siekdamas sumenkinti tuometinio susisiekimo ministro R. Masiulio autoritetą.

Pasak buvusio susisiekimo ministro, pastangos jį menkinti buvo akivaizdžios.

„Jos akivaizdžiai matėsi, buvo tiesiogiai ir spaudoje labai daug neigiamų, menkinančių mano autoritetą pranešimų, taip pat jo komentarai, tada jis dalyvaudavo ir Seimo, bent jau Ekonomikos komiteto posėdžiuose ir ne viename posėdyje. Žinau, kad jis buvo kviečiamas ir pas partijas ir tą patį sakė – visi tie kaltinimai, kad kažkas keliuose negerai, tai buvo pradėti Sutkaus“, – pasakojo buvęs susisiekimo ministras.

STT teigimu, įtariama, kad V. Sutkus, siekdamas sumenkinti R. Masiulio autoritetą, dalykinę ir politinę reputaciją, siekė, kad R. Masiulis būtų pašalintas iš susisiekimo ministro pareigų.

„Akivaizdu, kad tiek aš, tiek Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas buvome neparankūs dėl principingos pozicijos ir buvo siekiama visais įmanomais būdais mumis atsikratyti“, – teigė R. Masiulis.

„Aš netekau ministro posto, o V. Andrejevas irgi greičiausiai greit neteks“, – teigė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad yra pasiruošęs bendrauti su teisėsauga, jeigu to prireiks, kol kas jis apklaustas nebuvo.

„Nebuvau apklaustas, bet jeigu tarnybos norės sužinoti mano poziciją, ką aš mačiau, be abejo, aš tikrai liudysiu ir viską pasakysiu“, – sakė buvęs susisiekimo ministras.

R. Masiulio teigimu, jam šis ikiteisminis tyrimas yra „malonus siurprizas“, nes „atveria akis“.

„Sakyčiau, kad labai malonus siurprizas, nes atveria akis, kas buvo. Nors tą įtarimą, tiesą sakant, aš turėjau, kad čia kažkas orkestruoja šią situaciją – tą nuolatinį puolimą ant manęs, bet, aišku, įrodymų aš neturėjau“, – kalbėjo buvęs politikas.

Jis teigė, apie V. Sutkaus spaudimą detaliai nekalbėjęs su premjeru, taip pat jis teigė nežinantis, ar premjeras apie situaciją žinojo.

„Detaliai nekalbėjome. Tas laikas, kai mane pradėjo pulti, tai aš jau buvau likęs pats vienas sau“, – teigė R. Masiulis.

Jis taip pat pridūrė nemanantis, kad V. Sutkaus spaudimas neturėjo turėti įtakos prezidentui Gitanui Nausėdai neskirti jo ministru.

„Prezidentas buvo vienintelis aukštas politikas, kuris mane įkalbinėjo likti ministru, prezidentas norėjo, kad likčiau ministru“, – sakė buvęs susisiekimo ministras.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: