2020.05.23 08:43 |Kategorija:  Cover news with delay

Pakistane sudužus keleiviniam laineriui žuvo 97 žmonės, du liko gyvi

Karačis, gegužės 23 d. (AFP-BNS). Pakistano pietiniame Karačio mieste keleiviniam lėktuvui nukritus ant gyvenamojo rajono žuvo 97 žmonės, bet du liko gyvi, šeštadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Valstybinės oro bendrovės „Pakistan International Airlines“ (PIA) laineris kelis kartus mėgino nusileisti Karačio oro uoste, bet galiausiai sudužo tarp namų. Paieškų ir gelbėjimo operacija truko visą naktį.

Sindo valstijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad buvo rasti visi lėktuve buvę keleiviai ir įgulos nariai, o žuvusiųjų palaikai surinkti iš katastrofos vietos. Ministerija pridūrė, kad 19 žmonių kūnai buvo atpažinti.

Viena vietos ligoninė anksčiau pranešė, kad į ją buvo atvežta ant žemės buvusių žmonių, žuvusių per šią katastrofą, kūnų.

Šeštadienio rytą nelaimės vieta tebebuvo uždaryta.

Lėktuvui nukritus iš katastrofos vietos kilo juodų dūmų debesys. Gelbėjimo tarnybų darbuotojai ir gyventojai tarp nuolaužų ieškojo žmonių, o ugniagesiai stengėsi numalšinti liepsnas.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas matė į greitosios pagalbos automobilius kraunamus apdegusius kūnus.

PIA nurodė, kad lėktuvas, skridęs iš Lahoro į Karačį, prarado ryšį su antžeminėmis tarnybomis po 14 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Nelaimė įvyko pakistaniečiams ruošiantis švęsti pasninko mėnesio Ramadano pabaigą ir Id al Fitro (Atsigavėjimo) pradžią. Daugelis gyventojų tokiu metu grįžta į savo namus miestuose ir kaimuose.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: