2020.05.20 13:20 |Kategorija:  Cover news with delay

Koronavirusu užsikrėtė iš viso aštuoni Santaros darbuotojai, du pacientai – NVSC (papildytas)

naujos trys paskutinės pastraipos

Vilnius, gegužės 20 d. (BNS). Santaros klinikose koronavirusas nustatytas aštuoniems darbuotojams, taip pat užsikrėtė du su Krūtinės chirurgijos skyriumi susiję pacientai, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Situacija Santaros klinikose tikrai neramina: nuo gegužės 13 dienos registruoti jau aštuoni Santaros klinikų darbuotojų susirgimai COVID-19 liga“, – sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Šiandien yra gauta informacija, kad dviem pacientams yra nustatyta COVID-19 liga, jie taip pat yra sietini su Krūtinės chirurgijos skyriumi“, – informavo ji.

Keturi užsikrėtę medikai dirba Infekcinių ligų centre, kiti keturi atvejai nustatyti kituose skyriuose, bet manoma, kad gali būti susiję.

„Trys asmenys dirba skirtinguose reanimacijų skyriuose, vienas – Krūtinės chirurgijos skyriaus darbuotojas“, – sakė G. Megelinskienė.

Bandoma išsiaiškinti, iš kur šie atvejai atsirado, vykdoma epidemiologinė disgnostika.

„NVSC yra žinoma informacija apie pacientą, kuris nuo gegužės 7 dienos buvo hospitalizuotas šios asmens sveikatos priežiūros įstaigos Krūtinės chirurgijos skyriuje, vėliau gegužės 18 dieną, kreipėsi pakartotinai į Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių ir jam buvo išskirtas COVID-19 ligos sukėlėjas“, – pasakojo G. Megelinskienė.

Šiuo metu tiriami Krūtinės chirurgijos ir Reanimacijos skyrių darbuotojai bei pacientai.

Pasak NVSC atstovės, paaiškėjus atvejams Infekcinių ligų centre buvo organizuojami mokymai dėl asmens priemonių dėvėjimo.

„Labai priklauso ir kokie ligoniai patenka į skyrių ir Infekcinių ligų centrą. Pastaruoju metu mes kalbėjome ir apie mirčių atvejus, kurie buvo Santaros klinikose, tai reiškia bet kuriuo atveju buvo sunkesni ligoniai, reikalaujantys daugiau priežiūros. Reikia atsižvelgti į daugybę komponentų, kurie galėjo nulemti ligos atsiradimą ir išplitimą. Tačiau žinoma, vienas iš jų galėjo būti ir asmeninių apsaugos priemonių naudojimas“ , – sakė ji.

Su kuo susiję atvejai kituose skyriuose kol kas nėra nustatyta.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: