2020.04.05 12:24 |Kategorija:  Cover news with delay

Incidentą, kai vyras mirtinai subadė du žmones, Prancūzija tiria kaip teroristinį

Romanas prie Izero, Prancūzija, balandžio 5 d. (AFP-BNS). Pietryčių Prancūzijoje sudaniečių pabėgėlis šeštadienį surengė išpuolį, per kurį peiliu mirtinai sužalojo du žmones, o šis incidentas tiriamas kaip teroro ataka.

Dienos metu surengtas išpuolis, kurį prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pavadino „nepakenčiamu poelgiu“, įvyko šalyje galiojant karantinui, kuriuo siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą.

Kovos su terorizmu prokurorai pradėjo tyrimą dėl „žmogžudystės, susijusios su terorizmu“, po siautėjimo vienoje prekybinėje gatvėje Romano prie Izero mieste, kuriame gyvena apie 35 000 žmonių.

Užpuolikas, identifikuotas tik kaip Abdallah A.-O. (Abdala A.-O.), vyresnis kaip 30-ies metų pabėgėlis iš Sudano, kuris gyvena tame mieste, sulaikomas policijai nesipriešino.

„Jis buvo rastas klūpantis ant grindinio besimeldžiantis arabų kalba“, – pranešė prokuratūra.

Pasak vietos radijo stoties „Bleu Drome Ardeche“ cituotų liudininkų, jis šaukė „Allahu akbar“ (Dievas visų didesnis), kai peiliu badė savo aukas.

„Visi, kuriems teko atsidurti jo kelyje, buvo užpulti“, – naujienų agentūrai AFP sakė miesto merė Marie-Helene Thoraval (Mari-Helen Toraval).

Davidas Olivier Reverdy (Davidas Olivjė Reverdi) iš Nacionalinio policijos aljanso sąjungos teigė, kad užpuolikas ragino policininkus jį nužudyti, kai jie atvyko jį suimti.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: