2020.04.03 15:01 |Kategorija:  Cover news with delay

Karščiavimo klinika Klaipėdoje bus įrengta Klaipėdos psichikos sveikatos centre (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS). Po diskusijų Klaipėdoje nuspręsta, jog Karščiavimo klinika įsikurs Klaipėdos psichikos sveikatos centre, pranešė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Ta vieta, kur tikrai neabejoju bus teikiama ši paslauga, vykdoma ši misija, adresas yra Galinio Pylimo gatvė 3 Klaipėdoje, tai yra Klaipėdos psichosveikatos centro patalpos“, – spaudos konferencijoje penktadienį pranešė jis.

Pasak jo, norint šiose patalpose įrengti Karščiavimo kliniką „reikėjo nueiti nelengvą kelią“, nes šios patalpos nebuvo sertifikuotos ir neturėjo reikiamų komunikacijų: čia nėra nei rentgeno aparato, nei laboratorijos kraujo tyrimams atlikti.

„Geranoriško, konstruktyvaus bendradarbiavimo kontekste sutarta yra su Respublikine Klaipėdos ligonine, kad jie aprūpins šią kliniką mobiliuoju rentgeno aparatu, taip pat yra sutarta, kad bus skirti reikiami specialistai jo pajungimui“, – kalbėjo meras.

Planuojama, kad Karščiavimo klinika Klaipėdoje veikti pradės jau ateinančią savaitę, ji dirbs visomis savaitės dienomis, ne mažiau kaip keturias valandas per dieną.

„Šitas sprendimas, noriu tikėti, padės išspręsti ir regionui kylančius iššūkius, nes tiek Skuodas, tiek Palanga, tiek Klaipėdos rajonas ir Neringa jau prieš tai siuntė ženklus norėdami pasinaudoti galimybe sudaryti sutartis dėl šitos klinikos teikiamų paslaugų jų gyventojams, tai šis sprendimas, (...) padės tą užtikrinti“, – sakė Klaipėdos meras.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiais gydytojas Saulius Dabravalskis, koordinuosiantis šią kliniką, sakė, jog įrengti šią kliniką gali kainuoti iki 100 tūkst. eurų.

„Sunku dabar yra numatyti tiksliai, kiek mums tai gali kainuoti, bet įvertinus patalpas, jos yra praktiškai tuščios ir jose turės atsirasti visa reikalinga įranga, būtiniausi baldai, daiktai, kurie turi padėti teikti šias paslaugas“, – sakė jis.

Pasak S. Dabravalskio, pastatas, kuriame numatyta įrengti Karščiavimo kliniką, atitinka visus reikalavimus, išskyrus radiacinės saugos, todėl jas dar turės įvertinti šios srities specialistai, kad būtų galima čia atlikti rentgeno procedūras.

Jis tikisi, kad prie klinikos personalu prisijungs kitos uostamiesčio gydymo įstaigos bei regionų, kurie čia planuoja siųsti savo pacientus, medikai.

Anksčiau Klaipėdos savivaldybė buvo nusprendusi karščiavimo kliniką steigti Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, bet ši įstaiga teigė nematanti galimybių ją steigti.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį pabrėžė, jog karščiavimo klinikų nereikėtų kelti į ligonines, o jomis pasirūpinti yra savivaldybių pareiga.

„Į ligonines tokių Karščiavimo klinikų nereikėtų kelti, ligoninėms yra šie tiek kita paskirtis ir kitas uždavinys. Yra pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, kurios daug paprasčiau tam yra pritaikomos“, – sakė jis.

Ministras išreiškė viltį, kad savivaldybei pavyks išspręsti sunkumus, rasti reikiamą techniką ir įkurti kliniką numatytose patalpose.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: