2020.04.01 00:03 |Kategorija:  Cover news with delay

Gydytojų vadovų sąjungos prezidentas: svarbu ne tik apsaugos priemonės, bet ir palaikymas

Vilnius, balandžio 1 d. (BNS). Koronaviruso židiniuose dirbantiems medikams svarbu ne tik asmeninės apsaugos priemonės, bet ir psichologinis žmonių palaikymas, teigia Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos prezidentas.

„Šiuo metu svarbu viskas – ne tik savalaikis aprūpinimas asmens apsaugos priemonėmis, diagnostiniais testais, kitomis reikiamomis priemonėmis, bet ir psichologinis žmonių palaikymas, motyvacija, įkvėpimas kovai su nematomu priešu, socialinis įstaigos darbuotojų saugumas“, – teigia Kęstutis Štaras.

„Vis dėlto, tenka apgailestauti, kad vietoj palaikymo žodžių išgirstame nepagrįstų priekaištų, nekonstruktyvios kritikos, kartais ir pašaipių komentarų bei kaltinimų“, – rašoma antradienį išplatintame jo pareiškime.

Pasak K. Štaro, siekiant sustabdyti koronavirusą, visoms institucijoms būtina dirbti kaip vienai komandai.

„Visos institucijos neišvengia klaidų, esant ekstremaliai situacijai, tačiau svarbiausia, kad bendromis jėgomis galėtumėme rasti bendrą dialogą joms išspręsti“, – sako Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos prezidentas.

K. Štaras atskirai kreipėsi į prezidentą, premjerą ir sveikatos apsaugos ministrą, prašydamas „visokeriopos pagalbos sveikatos sistemai, padedant išlaikyti rimtį, vienybę, stabilumą, pasitikėjimą ir susitelkimą ties svarbiausiu gerovės valstybės prioritetu – piliečių sveikata ir gyvybėmis“.

Savo ruožtu gyventojų prašoma būti pilietiškais ir atsakingais, paisyti visų oficialiai teikiamų izoliacijos ir prevencijos rekomendacijų, pasitikėti medikų bendruomene. 

Antradienio duomenimis, Lietuvoje koronavirusas nustatytas 537 asmenims, mirė aštuoni žmonės, septyni pasveiko.

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: