2020.03.28 12:36 |Kategorija:  Cover news with delay

Suomijoje stabdant koronaviruso plitimą izoliuotas sostinės regionas

Helsinkis, kovo 28 d. („Interfax“-BNS). Suomijoje stabdant koronaviruso plitimą šeštadienį įsigaliojo nauji griežti suvaržymai kelionėms tarp sostinės ir likusios šalies dalies.

Apribojimai Ūsimos regione, kuriame yra sostinė Helsinkis, įsigaliojo pagal ketvirtadienį vyriausybės priimtą sprendimą, penktadienį patvirtintą parlamento po ilgų diskusijų ir kelių pataisų, pranešė visuomeninis transliuotojas „Yle“.

Judėjimas pačiame regione nėra ribojamas, tačiau valdžia ragina vietos gyventojus be svarbios priežasties neišeiti iš namų. Apribojimai įvesti iki balandžio 19 dienos.

Užkardai buvo įrengti 30-yje didžiausių kelių, ties Ūsimos riba. Be to, policininkai patruliuoja ir mažesniuose keliuose. Pasak policijos, praėjusią naktį padėtis buvo rami.

Panašių kontrolės priemonių imtasi ir geležinkeliuose – policija tikrina stotis ir traukinius.

Buvo mobilizuota ir kariuomenė. Ginkluotosios pajėgos pranešė, kad policijai padeda 40 kadrinių karių ir 750 būtinąją tarnybą atliekančių kariškių.

Griežtai draudžiama perkelti žmones iš šio regiono ir į jį, tačiau Ūsimos gyventojams leidžiama sugrįžti namo. Už režimo pažeidimus bus skiriamos baudos.

Ūsimoje gyvena maždaug trečdalis (1,7 mln. iš 5,5 mln.) visų šalies gyventojų; šis Suomijoje regionas yra tankiausiai apgyvendintas.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: