2020.03.26 12:07 |Kategorija:  Cover news with delay

V. Grubliauskas: nauja tvarka kelia iššūkius dėl terpių tyrimams, žmogiškųjų išteklių

Vilnius, kovo 26 d. (BNS). Pakeitus tvarką dėl iš užsienio parvykstančių žmonių tikrinimo, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas įspėja, jog kyla iššūkių dėl reikalingų terpių koronaviruso tyrimams ir žmogiškųjų resursų.

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje meras sakė, kad Klaipėda kol kas terpių turi tik ketvirtadieniui, tačiau vėliau patikslino, jog gavo informaciją apie tūkstantį atvežamų terpių, kurių turėtų užtekti trims–keturioms dienoms.

„Terpių grėsmės faktorius mažėja šiek tiek, bet yra kitas, žmogiškasis faktorius“, – sakė jis.

Vieno keleivio patikrinimas užtrunka iki dešimties minučių, tuo tarpu keltu iš Kylio laukiama atvykstant 230 žmonių.

„Yra aišku, kad viena medikų brigada, kuri buvo numatyta, tikrai su tokiu krūviu nesusitvarkys, todėl tenka labai operatyviai formuoti dar vieną brigadą“, – kalbėjo meras.

Pasak jo, Klaipėdos ligoninė jau yra perkrauta mėginiais, gautais iš mobiliojo punkto, todėl šie mėginiai bus vežami į Vilnių. Tikimasi, kad kitą savaitę Klaipėdos ligoninėje ims veikti nauja įranga, leisianti ištirti iki tūkstančio mėginių per dieną.

Ketvirtadienio naktį įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimas, kuriuo leista iš užsienio grįžusiems izoliuotis namuose, o ne savivaldybių suteiktose patalpose.

Iš parvykstančiųjų paimami mėginiai koronaviruso tyrimui.

Anksčiau ministras buvo nurodęs visus parvykusius dvi savaites karantinuoti savivaldybių patalpose. Šis sprendimas sulaukė kritikos dėl rizikos užsikrėsti, iššūkių užtikrinant saugumą bei tinkamas patalpas.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: