2020.03.26 11:12 |Kategorija:  Cover news with delay

Ž. Vaičiūnas su S. Skverneliu aptars, kaip greitinti nedidelius energetikos projektus

Vilnius, kovo 26 d. (BNS). Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ketvirtadienį su premjeru Sauliumi Skverneliu aptars, kaip paankstinti smulkių ir vidutinių energetikos projektų įgyvendinimą.  

Ž. Vaičiūnas tarp tokių projektų įvardijo gaminančių vartotojų plėtrą, viešųjų pastatų renovaciją ir kitas šiais bei kitais metais suplanuotas priemones. 

„Vertiname, kiek galima visus energetikos infrastruktūros projektus, vidutinio stambumo ar smulkesnius, kurie labai svarbūs mūsų verslui, įgyvendinančiam tokius projektus, kiek juos galima paankstinti tam, kad tokiu būdu įliejant papildomą finansavimą į ekonomiką būtų galima švelninti neigiamą koronaviruso poveikį ekonomikai“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas. 

„Kad būtent šiuo nelengvu periodu energetikoje būtų pakankamai darbų“, – pridūrė jis. 

Pasak Ž. Vaičiūno, nors prioritetas dabar yra darbuotojų saugumas, vis dėlto, laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, nemažą dalį projektų galima įgyvendinti netgi šiuo laikotarpiu. 

Ministras pabrėžė, jog šiuo atveju kalbama ne apie strateginių energetikos projektų įgyvendinimą, nes jie ir taip įgyvendinami maksimaliu tempu.

Autorius Vytautas Budzinauskas

[email protected], +370 5 205 85 19, Verslo naujienų skyrius

Rodyti: