2020.03.25 20:41 |Kategorija:  Cover news with delay

Rusijos sostinėje nuo koronaviruso mirė du žmonės (atnaujintas)

Maskva, kovo 25 d. (AFP-„Interfax“-BNS). Rusija trečiadienį pranešė apie dviejų asmenų, sirgusių koronavirusu, mirtį.

„Du pagyvenę pacientai, kuriems buvo nustatytas koronavirusas, mirė Maskvoje“, – pranešė Rusijos sostinės sveikatos departamentas. Pranešime taip pat nurodoma, kad tie 88-erių ir 76-erių asmenys sirgo pneumonija ir turėjo kitų komplikacijų.

Rusija iki šiol nebuvo patvirtinusi nė vieno mirties atvejo, kurį būtų lėmęs koronavirusas.

Trečiadienio vakarą oficialiame Maskvos mero ir vyriausybės tinklalapyje buvo atnaujinta statistika apie koronaviruso protrūkį sostinėje. Ten nurodyta, kad nuo COVID-19 mirė du žmonės, o iki šiol šis skaičius buvo lygus nuliui.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas patvirtino, kad mieste mirė du pacientai, sirgę koronavirusu.

„Tikrai, tai – faktas. Jie sirgo daug lėtinių ligų, sunkia pneumonija... Medikai padarė viską, ką galėjo, bet jiems nepavyko“, – pabrėžė jis.

Rusijoje užfiksuoti 658 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 410 jų – Maskvoje.

Praėjusią savaitę Maskvos sveikatos pareigūnai pranešė apie vienos koronavirusu užsikrėtusios moters mirtį, bet vėliau patikslino, kad ji mirė dėl kraujo krešulio, o ne nuo viruso.

Antradienį Maskvos sveikatos departamentas teigė, kad kitos pagyvenusios moters, kuri mirė miesto užkrečiamųjų ligų ligoninėje, koronaviruso testas iš tikrųjų buvo neigiamas, o jos mirties priežastis buvo vėlyvos stadijos vėžys.

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį, kitą dieną po apsilankymo Maskvos ligoninėje, kurioje yra gydomi COVID-19 pacientai, kreipėsi į tautą, pabrėždamas epidemijos rimtumą.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: