2020.02.07 16:00 |Kategorija:  Cover news with delay

Tęsiantis ginčams, dėl „Rail Baltica“ valdymo planuojamas dar vienas premjerų susitikimas

Vilnius, vasario 7 d. (BNS). Nepavykstant rasti kompromiso dėl geležinkelių projekto „Rail Baltica“ valdymo, Baltijos šalių premjerai penktadienį sutarė, kad šiuo klausimu kovo pabaigoje bus rengiamas dar vienas aukščiausio lygio susitikimas.

Lietuvos Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis BNS sakė, kad „Rail Baltica“ projekto eiga buvo vienas iš svarbiausių klausimų Taline vykusiame ministrų pirmininkų susitikime.

„Buvo kalbėta apie geresnį projekto įgyvendinimo valdymą. Nuspręsta, kad dar tuo klausimu vyks derybos tarp ministerijų, o kovo pabaigoje įvyks dar vienas premjerų susitikimas Vilniuje, kur detaliau aptarsime, kaip užtikrinsime projekto valdymą“, – BNS telefonu iš Talino sakė D. Matulionis.

Jo teigimu, premjerų susitikime išsakytas nerimas dėl projekto vėlavimo ir pabrėžta būtinybė užsitikrinti pilną projekto finansavimą.

„Ne valdymas yra savitikslis, bet kiek galima greitesnis projekto įgyvendinimas“, – teigė Vyriausybės atstovas.

Europos Komisija, Latvija ir Estija pasisako už didesnį projekto centralizavimą bendroje įmonėje. Lietuvos valdžia sako, kad dabartinis modelis veikia gerai, o svarstant pertvarkas siekia įtvirtinti saugiklius, kad už šalyje atliekamus darbus mokesčiai tektų šalies biudžetui.

Europinės vėžės geležinkelį yra sutarta pastatyti iki 2026 metų. Įgyvendinus „Rail Baltica” projektą, turėtų būti nutiesta 870 kilometrų traukinių linija, sujungsianti Helsinkį, Taliną, Pernu, Rygą, Panevėžį, Kauną, Vilnių ir Varšuvą.

Autorius Vaidotas Beniušis

[email protected], +370 5 205 85 14, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: