2019.12.16 10:48 |Kategorija:  Cover news with delay

Prezidentas sulaukė premjero pažado J. Narkevičiaus klausimą spręsti kitą savaitę (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, gruodžio 16 d. (BNS). Prezidentas Gitanas Nausėda sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio pažado, kad susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevčiaus klausimas bus sprendžiamas kitą savaitę.

„Prezidentas dar kartą pabrėžė, kad visuomenės ir prezidento pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema, o užsitęsęs šios problemos sprendimas menkina Vyriausybės ir valstybės institucijų autoritetą. Premjeras paprašė galimybės šią savaitę koncentruotis į svarbiausią metų įstatymą – biudžetą, sprendimą dėl ministro pažadėjo priimti kitą savaitę“, – po prezidento susitikimo su premjeru pirmadienį sakė šalies vadovo patarėjas Povilas Mačiulis.

Anot jo, G. Nausėda Vyriausybės vadovui dar kartą pakartojo, kad J. Narkevičius negali toliau eiti ministro pareigų.

Per susitikimą pirmadienį, pasak P. Mačiulio, taip pat kalbėta apie Upės gatvės Smiglių kaime, Vilniaus rajone, kur gyvena premjeras, asfaltavimo ir šių darbų finansavimo aplinkybes.

G. Nausėdos manymu, dėl jų pats S. Skvernelis turėtų kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) .

„Premjeras išdėstė savo versiją dėl Upės gatvės asfaltavimo. Prezidentas išklausė ir akcentavo, kad visuomenėje yra daug abejonių ir tikrai dar ne visi atsakymai pateikti, daug klausimų yra išlikę. Todėl prezidentas paragino premjerą kreiptis į VTEK, kad ji išsklaidytų visas visuomenėje kylančias abejones“, – kalbėjo P. Mačiulis.

Jis patikino, kad VTEK yra pajėgi įvertinti visas atsakingų institucijų ir asmenų sprendimų dėl Upės gatvės asfaltavimo aplinkybes.

„Komisija tikrai yra pajėgi įvertinti visą kompleksą klausimų – nuo sprendimo priėmimo iki kaip buvo svarstoma, vertinama ir taip toliau“, – pridūrė P. Mačiulis. 

Spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta vienai – Upės gatvei – asfaltuoti. Vyriausybės vadovas tikina nedaręs įtakos šiems sprendimams ir nežinojęs, kad skirtos lėšos teks jo gatvei tvarkyti.

VTEK pirmadienį pranešė svarstysianti, ar pradėti tyrimą dėl Upės gatvės tvarkymo darbų finansavimo aplinkybių.

Susisiekimo ministras J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė kritikos ir dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Pats politikas sakė, kad prieš jį vykdomas organizuotas puolimas, jis prasidėjo, kai J. Narkevičius ėmė domėtis „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos geležinkelių“ problemomis.

Prezidentas G. Nausėda per pastarąsias savaites ne kartą pareiškė, kad J. Narkevičius yra praradęs pasitikėjimą ir negali toliau eiti susisiekimo ministro pareigų.

Tuo metu valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, taip pat koalicijos partnerės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas Valdemaras Tomaševskis sakė nematą pagrindo J. Narkevičiui atsistatydinti.

Premjeras anksčiau vengė komentuoti šalies vadovo pasisakymų ir teigė tai padarysiąs po susitikimo su prezidentu pirmadienį. 

Autorius: Jūratė Damulytė

[email protected], +370 5 205 85 07, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Ketvirtadienis, kovo 28

2024.03.28 16:57
Užsienio naujienos 2024.03.28 16:57
2024.03.28 16:00
Lietuvos politika 2024.03.28 16:00
2024.03.28 14:35
Lietuvos politika 2024.03.28 14:35
2024.03.28 13:55
Užsienio naujienos 2024.03.28 13:55