2019.12.10 17:37 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Nausėda apie darbo dieną Utenos regione: tokios išvykos yra prasmingos

Utena, gruodžio 10 d. (BNS). Utenos regione antradienį darbo dieną praleidęs šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad tokios išvykos į regionus yra prasmingos ir ateityje turėtų duoti „konkrečių vaisių“.

„Aš esu tikrai darbingai nusiteikęs ir manau, kad tokios išvykos ir susitikimai su regionų valdžia, bendruomenėmis tikrai yra prasmingi. Mes neketiname šito atsisakyti ateityje ir padarysime tai reguliariais išvykimais, kurie turėtų duoti konkrečių vaisių“, – žurnalistams spaudos konferencijoje Utenos meno mokykloje sakė prezidentas.

Jis kartu su daugiau nei 20 patarėjų komanda lankėsi Utenoje ir Dusetose, čia susitiko su regiono savivaldybių merais, vietos bendruomenėmis, žurnalistais.

Savo ruožtu, patarėjai susitiko su kultūros, teisėjų, verslininkų ir kitomis bendruomenėmis.

„Įspūdis po pasimatymo ir su bendruomenėmis Dusetose, ir po susitikimo su merais yra dvejopas. Viena vertus, aš tikrai matau, kad mes einame į priekį, nepaisant visų problemų. Kai kuriems dalykams stinga centrinės valdžios dėmesio ir, be jokios abejonės, stengsimės aktyvuoti tą dėmesį“, – teigė G. Nausėda. 

Jis žadėjo nepamiršti susitikimuose vietos bendruomenių išsakytų idėjų ir pasiūlymų bei ieškoti sprendimų išsakytoms problemoms.

„Manau, kad gavome daug peno sprendimų parengimui, darbui. Konkrečiam darbui su konkrečiomis institucijomis“, – tvirtino šalies vadovas.

Kol kas jis neįvardino kokiame tiksliai regione ketina apsilankyti ateityje, tačiau teigė, kad artimiausias vizitas bus į regioną, esantį Žemaitijoje.

„Pasakysiu nuoširdžiai, šiandien dar negaliu atsakyti, bet galvoju, kad tai turėtų būti vakarų Lietuvoje. Patikslinsiu – Žemaitijoje“, – sakė G. Nausėda.

Autorius: Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: