2019.12.07 17:00 |Kategorija:  Cover news with delay

Indijoje mirė tariamai išžaginta moteris, padegta vykdama į teismo posėdį

Delis, gruodžio 7 d. (AP-BNS). Indijoje galimo išžaginimo auka, padegta pakeliui į teismą, kur buvo nagrinėjama remiantis jos kaltinimais iškelta byla, mirė ligoninėje Delyje, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Moterį Utar Pradešo valstijoje užpuolė grupė vyrų, tarp jų – du iš penkių įtariamųjų, kuriuos ji pernai apkaltino grupiniu išžaginimu ir kurie buvo paleisti už užstatą.

Po atakos padegant suimti penki vyrai.

23 metų moteris buvo sunkiai sužeista ir ketvirtadienį buvo nuskraidinta iš Utar Pradešo į Safdarjung (Safdardžango) ligoninę Naujajame Delyje, kur mirė vėlai penktadienį sustojus širdžiai, sakė nudegimų skyriaus vadovas Shalabas Kumaras (Šalabas Kumaras).

Valstijos vyriausiasis ministras Yogi Adityanath (Jogis Aditjanathas) pareiškė, kad teismas išnagrinės šią bylą pagreitinta tvarka ir kad „kaltininkams bus skirta griežčiausia įmanoma bausmė“.

Padegta moteris mirė tą pačią dieną, kai Indijos pietinėje Telanganos valstijoje policininkai nušovė keturis vyrus, įtariamus kitos jaunos moters išžaginimu ir nužudymu. Incidentas įvyko, kai įtariamieji per apsilankymą nusikaltimo vietoje pamėgino pagriebti vieno policininko ginklą ir pabėgti, pranešė teisėsauga.

Įtariamieji ten buvo nuvežti siekiant atkurti nusikaltimo eigą nuo išžaginimo iki aukos sudeginimo už kelių šimtų metrų. Sudegintos 27 metų moters palaikus praėjusią savaitę požeminėje perėjoje rado praeivis.

Šis nusikaltimas sulaukė didelio atgarsio Indijoje ir išprovokavo protestus visoje šalyje.

2017 metais Indijoje buvo pranešta apie daugiau kaip 33 tūkst. išžaginimų, rodo naujausia vyriausybės statistika. Ekspertai pažymi, kad iš tikrųjų pranešama tik apie labai mažą tokių nusikaltimų dalį.

Be to, dėl didžiulio neveiksmingoje Indijos teismų sistemoje susikaupusių bylų kiekio daugelis aukų metų metus laukia, kol jų užpuolikai bus nuteisti.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: