2019.10.19 18:06 |Kategorija:  Cover news with delay

ES ragina JK „kuo greičiau“ paaiškinti „Brexit“ planą

Briuselis, spalio 19 d. (AFP-BNS). Europos Komisija šeštadienį paragino Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) vyriausybę greitai paaiškinti, kaip ji nori tęsti pasirengimą „Brexit“, pralaimėjusi dar vieną balsavimą parlamente.

Atstovė Mina Andreeva (Mina Andrejeva) sakė, kad Briuselis „atkreipia dėmesį į šiandienos balsavimą Bendruomenių Rūmuose dėl vadinamosios Letwino (Letvino) pataisos, reiškiančios, kad pats Išstojimo susitarimas šiandien nebuvo pateiktas balsavimui“.

„JK vyriausybei [reikės] kuo greičiau informuoti mus apie kitus žingsnius“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė atstovė.

Anksčiau šeštadienį britų parlamentas priėmė nepriklausomo parlamentaro, buvusio vyriausybės nario Oliverio Letwino (Oliverio Letvino) pateiktą pataisą, kuria B. Johnsonas iš esmės verčiamas prašyti ES lyderių dar kartą atidėti „Brexit“, numatytą spalio 31 dieną. Ministras pirmininkas yra pažadėjęs to nedaryti.

Atidėjimo reiktų paprašyti britų vyriausybės laišku Europos Vadovų Tarybai.

Šeštadienio manevrai parlamente įvyko po to, kai ES viršūnių susitikime ketvirtadienį buvo paskelbta, kad Londonas ir Briuselis pasiekė susitarimą dėl JK išstojimo iš bloko šio mėnesio pabaigoje.

Redaktorius: Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: