2019.10.10 12:35 |Kategorija:  Cover news with delay

Turkija sulaikė žurnalistą, nušvietusį karinę operaciją Sirijoje

Stambulas, Turkija, spalio 10 d. (AFP-BNS). Turkija vykdydama kampaniją prieš karinės operacijos Sirijoje kritikus ketvirtadienį areštavo opozicinės naujienų svetainės vadovą.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad Hakanas Demiras (Chakanas Demiras), kairiųjų interneto svetainės „Birgun“ vadovas, dėl vienos tviterio žinutės buvo sulaikytas už „neapykantos ir priešiškumo kurstymą“.

„Birgun“ internete buvo smarkiai kritikuojama dėl to, kad pranešė apie civilių žūtį per Turkijos trečiadienio smūgius kurdų pozicijoms Sirijoje. Vyriausybė neigė, kad trečiadienį pradėjus karinę operaciją prieš Sirijos kurdus žuvo civilių.

Policija pranešė iškėlusi 78 bylas asmenims už internete skleistą „propagandą“ prieš šią operaciją.

Per ankstesnius puolimus prieš kurdų pajėgas Sirijoje Turkija taip pat areštuodavo internete savo nuomonę reiškusius kritikus, kuriuos kaltino „teroristine propaganda“.

Teisių gynimo grupės kritikuoja žodžio laisvės eroziją valdant prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui), ypač po nesėkmingo 2016 metų bandymo įvykdyti valstybės perversmą, po kurio areštuota dešimtys tūkstančių politinių oponentų.

Redaktorius: Silvija Čibirienė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: