2019.09.17 20:50 |Kategorija:  Cover news with delay

Po atakų Saudo Arabijoje JAV valstybės sekretorius apsilankys Rijade

Vašingtonas, rugsėjo 17 d. (AFP-BNS). JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) antradienį vyks į Saudo Arabiją, kurios naftos pramonės infrastruktūrai buvo smogta per praeitą savaitgalį surengtas atakas, Vašingtono siejamas su Iranu, nurodė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas).

„Valstybės sekretorius šiandien vyksta į Saudo Arabiją aptarti mūsų atsako“, – kalbėdamas per renginį JAV analitiniame centre „Heritage Foundation“ sakė M. Pence'as.

Atkartodamas JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) išsakytą poziciją, M. Pence pareiškė, kad „neabejotinai atrodo, kad už šių atakų stovi Iranas“.

„Kaip sakė prezidentas, nenorime karo su niekuo, bet Jungtinės Valstijos yra pasiruošusios“, – pažymėjo viceprezidentas.

„Esame kovinėje parengtyje ir pasiruošę apginti savo interesus bei sąjungininkus regione – dėl galite būti tikri“, – pridūrė jis.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, anksčiau sakė, kad Vašingtonas yra įsitikinęs, jog raketos, smogusios Amerikos artimos sąjungininkės naftos infrastruktūros objektams, buvo paleistos iš Irano teritorijos.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) savo ruožtu tvirtino, kad šias atakas gindamiesi surengė Jemene veikiantys Teherano remiami husių sukilėliai, su kuriais kovoja Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: