2019.09.11 07:32 |Kategorija:  Cover news with delay

M. Pompeo: panešimai apie iš Rusijos išvežtą šnipą yra netikslūs ir kelia pavojų

Vašingtonas, rugsėjo 11 d. (AFP-BNS). JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) antradienį netiksliais pavadino žiniasklaidos pranešimus, kad JAV agentai išvežė iš Rusijos Kremliuje dirbusį šnipą, kuris patvirtino Vladimiro Putino vaidmenį kišantis į JAV 2016 metų prezidento rinkimus.

„Mačiau tuos pranešimus. Jie iš esmės netikslūs“, – Baltuosiuose rūmuose sakė M. Pompeo.

„Kaip buvęs CŽV direktorius dažnai apie tokius dalykus nekalbu. Tik tais atvejais, kai kažkokie dalykai, mano nuomone, kelia pavojų žmonėms, arba pranešimai yra tokie baisūs, kad kelia didžiulį pavojų Jungtinėms Amerikos Valstijoms, komentuoju taip, kaip ką tik padariau“, – kalbėjo jis.

Valstybės sekretorius, kuris 2017 metais buvo CŽV direktorius, piktai sakė, kad tokie pranešimai gali sukelti pavojų žmonių gyvybėms.

Kaip buvo pranešta, informatorius Kremliuje patvirtino JAV žvalgybai, kad V. Putinas tiesiogiai režisavo Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus D. Trumpo naudai, kenkiant jo varžovei, demokratų kandidatei Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Tai sukėlė įtampą tarp abiejų šalių ir metė šešėlį ant stulbinamos D. Trumpo pergalės.

Kaip teigta naujienų pranešimuose, cituojant šaltinius Amerikos žvalgybos bendruomenėje, informatorius prieš dvejus metus buvo išvežtas iš Rusijos dėl nuogąstavimų, kad jis gali būti demaskuotas. Dėl to Vašingtonas esą neteko labai svarbios galimybės gauti informacijos apie V. Putino darbą ir mąstyseną.

Redaktorius: Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: