2019.08.14 13:07 |Kategorija:  Cover news with delay

Ohajuje areštuotas internete šaudynes palaikančius komentarus skelbęs 18-metis

Vašingtonas, rugpjūčio 14 d. (AFP-BNS). JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai praeitą savaitę areštavo paauglį, internete skelbusį šaudynes palaikančius komentarus, ir rado pas jį maždaug 25 šaunamuosius ginklus ir 10 tūkst. šovinių.  

Pirmadienį Bordmano miesto Ohajo valstijoje gyventojui Justinui Olsenui (Džastinui Olsenui) FTB pateikė kaltinimus dėl grasinimo panaudoti smurtą prieš teisėsaugos pareigūną. Šie kaltinimai susiję su interneto diskusijų forume vaikino paskelbta žinute: „Apibendrinant, šaukite į kiekvieną jums į akis pakliūsiantį federalinį agentą.“ 

18-mečio paskyra svetainėje „iFunny“ – forume, kur vartotojai dalijasi vadinamaisiais memais – turi apie 4 400 prenumeratorių. 

Anksčiau J. Olsenas skelbė komentarus, palaikančius šaudynes ir nukreiptus prieš ne pelno organizaciją „Planned Parenthood“, besirūpinančią šeimos planavimo ir reprodukcinių teisių klausimais.   

Apieškoję vaikino tėvo namą, FTB agentai vyro miegamajame aptiko apie 15 automatų ir lygiavamzdžių šautuvų, 10 pusiau automatinių pistoletų, šovinių.  

Agentai taip pat rado „slepiamosios spalvos drabužių ir slepiamųjų spalvų kuprinių“, rašoma FTB dokumentuose. 

Anot jų, J. Olsenas prisipažino dėl komentarų internete, tačiau tvirtino, jog tai „tebuvo pokštas“, susijęs su 1993 metais tragiškai pasibaigusiu FTB reidu prieš vieną religinę sektą Veiko mieste Teksaso valstijoje.   

Agentai, atvykę prie sektos „Dovydo šaka“ komplekso sulaikyti jos narių dėl kaltinimų, susijusių su ginklais, sulaukė pasipriešinimo. Galiausiai pareigūnai nusprendė pulti kompleksą ir panaudojo ašarines dujas. Kompleksui paskendus liepsnose, žuvo 76 žmonės.   

J. Olsenas buvo areštuotas praėjus savaitei po kruvinų šaudynių Teksaso valstijos El Paso mieste ir Deitone Ohajuje, pareikalavusių 31 gyvybės. Jos vėl pakurstė raginimus Kongresui suvaržyti galimybes įsigyti šaunamąjį ginklą ir nutraukti Jungtines Valstijas krečiančią smurto panaudojant šaunamuosius ginklus „epidemiją“.  

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Tampas) pareiškė, kad respublikonai pasirengę pritarti galimybei apriboti prieigą prie šaunamųjų ginklų sugriežtinus juos įsigyti norinčių asmenų patikrą. Tačiau demokratų kandidatai į prezidentus reikalauja dar griežtesnių priemonių.   

Penkios dienos po šaudynių „Walmart“ prekybos centre El Pase to paties tinklo parduotuvėje Springfilde Misūryje buvo sulaikytas 20-metis su automatu, kariškais drabužiais ir neperšaunama liemene. Jam pareikšti kaltinimai dėl grasinimo teroristiniu aktu.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: